Woonconcept bouwt 32 nieuwe huurwoningen aan de Nijeveenseweg in Meppel

De kavel aan de Nijeveenseweg ligt er nu nog zo bij. Foto: Woonconcept

Over twee weken start de bouw van 27 eengezinswoningen en 5 levensloopbestendige woningen aan de Nijeveenseweg in Meppel. Woningzoekenden kunnen tot en met 9 oktober reageren op de 32 energieneutrale nieuwbouwwoningen.

‘Het is de eerste keer dat we levensloopbestendige woningen bouwen in Meppel’, vertelt Hans Veldman, projectmanager bij Woonconcept. ‘En het is ons eerste Bouwstroom Noord project.’ Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. ‘We bundelen woningbouwprojecten, kennis en kunde om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren.’

Vijf blokken woningen worden er in Meppel gebouwd, waarvan er van elk blok één woning levensloopbestendig is, dus met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Deze woningen zijn bedoeld voor woningzoekenden van 55 jaar en ouder of mensen die om een andere reden gelijkvloers moeten wonen.

Het ontwerp van de woningen sluit aan bij de vooroorlogse huizen die al aan de Nijeveenseweg staan.

Het worden nul-op-de-meter-woningen. Er wordt dus evenveel energie opgewekt, als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen een bodemwarmtepomp in combinatie met balansventilatie. Met deze pomp kan de woning verwarmd en gekoeld worden. De huizen worden aangeboden via Thuiskompas.

Over twee weken start het boren van de bronnen voor de warmtepompen, begin november wordt gestart met de bouw van de woningen. Naar verwachting worden begin volgend jaar de kappen geplaatst en worden de eerste woningen in het voorjaar opgeleverd aan Woonconcept.


Nieuws

menu