Woonconcept bouwt 32 sociale huurwoningen in Nieuwveense Landen in Meppel in kader van project Bouwstroom Drenthe

Van links naar rechts: Bert Horst (Woonconcept), Elles Dost (Lefier), Antje de Groot-Schuttert (Trebbe), Bothilde Buma (Woonservice), Coen Titulaer (Dura Vermeer Bouw Hengelo), Rob Hoogeveen (Actium), Janneke Klijn (Wold & Waard).

Woningcorporaties en marktpartijen gaan de komende jaren gezamenlijk 200 sociale huurwoningen per jaar bouwen. Woonconcept bouwt de eerste 32 woningen in kader van dit project in de wijk Nieuwveense Landen in Meppel.

Bouwstroom Drenthe is donderdag van start gegaan. Woningcorporaties Actium, Woonservice, Woonconcept, Wold & Waard en Lefier ondertekenden samen met marktpartijen Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe een samenwerkingsovereenkomst.

De corporaties en marktpartijen gaan de komende vijf jaar gezamenlijk 200 sociale huurwoningen per jaar bouwen. Het eerste bouwproject start eind dit jaar.

Woonconcept start in het voorjaar van 2022 met de bouw van de 32 nieuwe sociale huurwoningen in Nieuwveense Landen, in deelgebied Centrum Wonen. Eind 2022 worden deze woningen opgeleverd.

‘Zorgen voor voldoende betaalbare woningen’

Elles Dost, bestuurder van Lefier: „Door stijgende kosten en een gebrek aan materialen en medewerkers staat de bouw van sociale huurwoningen onder druk. Tegelijkertijd hebben woningcorporaties een immense opdracht. Wij moeten zorgen dat er voor huurders voldoende, betaalbare en energiezuinige woningen zijn.”

Om dat te realiseren moet er volgens de corporaties en marktpartijen slimmer gewerkt worden. Dit doen zij met de Bouwstroom Drenthe. De corporaties zorgen dat er gebouwd wordt en dat de woningen betaalbaar blijven. De marktpartijen hebben baat bij voorspelbaarheid en continuïteit, zodat zij efficiënter kunnen werken. Dit zorgt voor kortere doorlooptijden en tegelijkertijd biedt het kansen voor innovatie, bijvoorbeeld op het gebied van circulair bouwen.

Antje de Groot-Schuttert, directeur Trebbe: „Met de Bouwstroom realiseren we eenheid in het proces van bouwen. We bouwen dus niet Drenthe vol met dezelfde woningen, maar we bouwen wel alle woningen met hetzelfde proces. Daar zit de winst.”
Nieuws

menu