Woonconcept stoot woningen af. Verhuurder wil zich focussen op haar kerngemeenten Meppel, Hoogeveen en Steenwijkerland

Op de foto van links naar rechts: Bothilde Buma, directeur-bestuurder van Woonservice, Nicole Peeters, directeur-bestuurder van Woonconcept, Rob Hoogeveen, manager Vastgoed van Actium.

Op de foto van links naar rechts: Bothilde Buma, directeur-bestuurder van Woonservice, Nicole Peeters, directeur-bestuurder van Woonconcept, Rob Hoogeveen, manager Vastgoed van Actium. Foto: Sjoerd Banga

Woningcorporatie Woonconcept in Meppel verkoopt 300 woningen in Assen aan de woningcorporaties Actium en Woonservice. De overdracht moet per 1 november plaatsvinden.

De huurders zijn per brief geïnformeerd door Woonconcept. De overname past in de strategie van Woonconcept om zich te focussen op haar kerngemeenten Meppel, Hoogeveen en Steenwijkerland.

Nicole Peeters, directeur-bestuurder Woonconcept: „Woonconcept verhuurt bijna 11.700 woningen. Daarvan staan 305 woningen in Assen. Dit betekent dat we in Assen minder aanwezig en actief zijn voor onze bewoners, dan in de rest van ons werkgebied. Terwijl we er wel echt voor onze bewoners willen zijn. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar partijen die deze rol beter kunnen vervullen. Met Actium en Woonservice hebben we deze partijen gevonden.”

Verdeling woningen

De overname betreft gezinswoningen en appartementencomplexen in de wijken Lariks, Kloosterveen en Assen Centrum. Van deze woningen gaan 231 woningen naar Actium. Woonservice voegt 74 woningen toe aan haar woningvoorraad. Woonservice werkt sinds 2019 aan de uitbreiding van haar woningbezit in Assen. Bothilde Buma, directeur-bestuurder van Woonservice vertelt: „Wij willen van grotere betekenis zijn voor de woningmarkt in Assen. Deze overname past daarbij.”

Manager Vastgoed Rob Hoogeveen van Actium licht toe: „We verhuren een groot deel van onze woningen in Assen. Onze medewerkers kennen de wijken daardoor goed en kunnen voor de huurders veel betekenen. Met het overnemen van deze woningen verwelkomen we met plezier deze huurders.”