Woonzorgcentrum Het Anker in Meppel start met OldStars Vitaal in Nationale Beweegweek voor ouderen

Olga Commandeur brengt in Meppel ouderen in beweging.

Olga Commandeur brengt in Meppel ouderen in beweging. Foto: Nationaal Ouderenfonds

Olga Commandeur trapt op donderdag 11 mei de Nationale Beweegweek voor ouderen af in woonzorgcentrum Het Anker in Meppel.

Ze doet dat met de start van OldStars Vitaal, een programma van het Nationaal Ouderenfonds om ouderen in beweging te brengen. Het woonzorgcentrum van Noorderboog wordt met OldStars Vitaal de centrale locatie waar bewoners of oudere bewoners uit de wijk kunnen genieten van een laagdrempelig, veilig en gevarieerd beweegaanbod. Iedereen is welkom bij de feestelijke aftrap van dit programma met Olga Commandeur als ambassadeur. Zij brengt de aanwezigen met een beweegles in beweging

Met Oldstars Vitaal kan Het Anker, in samenwerking met wijkpartners, het beweegaanbod en beweegplezier van bewoners en ouderen in de buurt structureel verbeteren en verbreden. Om mensen in beweging te krijgen is er bijvoorbeeld beweegbingo, een innovatie wandelroute, duo-fietsen, of stoelgym. Naast gezamenlijke activiteiten en evenementen is er binnen OldStars Vitaal ook veel aandacht voor het bewegen tijdens dagelijkse handelingen. Zo wordt bewegen echt een onderdeel van elke dag.

Op 11 mei brengt Olga Commandeur om 15.00 uur de ouderen in beweging. Om 15.45 uur voegen ook kinderen van Doomijn Kinderopvang zich daarbij. Om half vijf is er een afsluitende wandeling om het gebouw.