ZOET opent de deuren aan het Prinsenplein in Meppel. 'Koffiebar met lekkernijen voor iedereen. Gluten- en lactosevrij, biologisch en vegan'

Goed nieuws voor liefhebbers van zoete lekkernijen. In september opent ZOET de deuren aan het Prinsenplein 11 in Meppel. Het bedrijf richt zich vooral op lactosevrije, glutenvrije, biologische en vegan producten.

Andrea Dufour (links) en Angelina Blokzijl voor hun toekomstige onderneming ZOET aan het Prinsenplein.

Andrea Dufour (links) en Angelina Blokzijl voor hun toekomstige onderneming ZOET aan het Prinsenplein. Foto: Leo de Harder

„Ik vind het belangrijk dat er in Meppel een plek is voor iedereen. Waar je niet alleen lekkere koffie kan drinken en een gebakje kan eten, maar waar je ook vegan en gluten- en lactosevrije lekkernijen kan halen”, vertelt Angelina Blokzijl, die ZOET in Meppel gaat bestieren.

„In Amsterdam zit op elke straathoek een koffiebarretje waar ze vegan producten verkopen, dat moet in Meppel ook kunnen. Steeds meer mensen kiezen voor een bewuste leefstijl, daar draag ik graag aan bij. Zeker omdat ik zelf ook glutenvrij eet en weet hoe lastig dat soms kan zijn.”

Horecafamilie

Angelina is geen vreemde in Meppel. Zij komt uit een echte horecafamilie en werkte zelf jarenlang in de horeca, onder andere bij haar vader in grillroom Pyramiden. Daarvan kent zij Andrea Dufour, met wie zij samen ZOET gaat runnen.

Het pand aan het Prinsenplein wordt volledig verbouwd. „We hopen half september open te kunnen gaan”, vertelt een enthousiaste Angelina. „Ik heb er superveel zin in, maar vind het ook wel spannend. We krijgen nu al ontzettend leuke reacties, maar het is toch afwachten of het concept aan gaat slaan.”

Er is nu nog geen ruimte voor een terras, maar zodra het Prinsenplein is opgeknapt krijgt ook ZOET ruimte voor de deur voor tafels en stoelen. „In de zaak zelf hebben we straks een kleine zitgelegenheid, maar we kijken al wel uit naar het moment dat we ook een terras krijgen. We schatten in dat het eerst meer een afhaalgelegenheid wordt en dat we daarna kunnen uitgroeien tot een moderne koffiebar met lekkernijen.”

Wafels, chocola en smoothies

De dames gaan bij de koffie onder andere pannenkoeken en wafels met vers fruit serveren, maar ook brownies en chocola. Daarnaast zijn er straks divers smoothies te verkrijgen en freakshakes . „Dat zijn eigenlijk milkshakes met van alles erop. Je kunt het zo gek niet bedenken: snoepjes, koekjes, slagroom, donuts...”

Ook willen de dames cadeaupakketten verkopen. Niet alleen met lekkernijen, maar ook met kleine interieuraccessoires, zoals vegan kaarsjes. Biologische producten, verklaart Angelina. „We gaan zes dagen per week open en kiezen voor ruime openingstijden. Daarmee hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen bedienen. Nog even voor het werk een koffietje halen bijvoorbeeld. Maar we denken er ook aan om ontbijtjes te gaan serveren. We zijn nog druk aan het nadenken over het complete concept. We willen in ieder geval een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt”