'Zet de bus eens vaker stil, stap eens een keer extra uit en probeer te beseffen waar het daadwerkelijk om gaat' (dagboek van Bram Bloemerts)

Bram Bloemerts. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners uit Meppel en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Bram Bloemerts, speler van rugbyclub Dwingeloo en eigenaar van organisatie- en evenementenburo BURO BRAM.

Zaterdag 20 november

06.30 uur, de wekker gaat. Vandaag is de dag dat Sinterklaas en zijn pieten op bezoek komen in Dwingeloo. Nog liggend op bed open ik mijn WhatsApp en de eerste zenuwachtige berichten van een aantal pieten toveren een lach op mijn gezicht, we gaan er een mooie dag van maken!

Onderweg naar de eerste locatie van de dag voor nog een kort overleg met medeorganisatoren, beloof ik mijzelf dat ik bij alle keuzes die ik vandaag te maken heb, de doelgroep, de kinderen, op de eerste plaats zet. Het werd een grandioze dag met een goede opkomst en vele blije gezichten. Na afloop hebben we onder het genot van een borrel met onder andere Sint en zijn pieten nog een korte evaluatie gehad en zijn de eerste ideeën voor de editie van ’22 een feit.

’s Avonds bekijk ik voor het slapen gaan nog even wat reacties en meningen op sociale media. De positieven voeren gelukkig de boventoon en ik besluit de dag met dat meningen sowieso verdeeld zijn en die van mij er misschien ook wel één te veel is. Welterusten!

Zondag 21 november

Vandaag kom ik weer even aan bij een halte. Sinds ik met mijn organisatie- en evenementenburo, BURO BRAM ben begonnen in augustus 2020, is de bus gaan rijden en in volle vaart vooruit gegaan. Het asfalt veranderde in goud en kende nauwelijks bochten. Velen stapten in. De halte ‘corona’ konden we overslaan dankzij digitale mogelijkheden die er mede voor hebben gezorgd dat personeelsuitjes, familiefeesten en dergelijke alsnog door konden gaan. Echter is het ook voor een bus van belang dat deze zo nu en dan bijgetankt moet worden om te kunnen blijven rijden. Dat ik mij in een luxepositie bevind en ik zelf het uitzicht kan en mag bepalen van waar ik de bus even stop, besef ik mij maar al te goed. Een tijdje terug heb ik met mijzelf afgesproken dat ik zo nu en dan even stop bij een halte en daarmee een dag vrij plan voor mezelf. Vandaag is zo’n dag.

Het is zondag, rugbydag. Iets met ‘op het rugbyveld van Dwingeloo, liggen mijn wortels, gras en zo’. Ook al ben ik dit seizoen wat minder actief als spelend lid, je doet aan een teamsport of je gaat golfen. Net aan de verkeerde kant van de kalklijn heen en weer lopen langs en in het veld daar waar het spel zich afspeelt, is momenteel geen optie, maar dankzij een streaming kan ik zien hoe mijn team ook deze zondag weer een grandioze overwinning neerzet.

’s Avonds ga ik met vrienden een hapje eten buiten de deur, want ook dat is in de afspraak vastgelegd; wanneer we aankomen bij een halte waar we even uitstappen gaan we niet op een bankje zitten, maar gaan we leuke dingen doen.

Maandag 22 november

Een nieuwe week met nieuwe kansen. Ik beantwoord even snel wat berichten op de app en mail om daarna al op tijd te vertrekken naar een van mijn vaste opdrachtgevers, waar vandaag een bruiloft op de planning staat. Een stel, beiden op leeftijd en met meerdere huwelijken achter zich beloven elkaar op deze dag eeuwige trouw. Afijn, ook bij de keuzes die vandaag gemaakt moeten worden zet ik de doelgroep, het bruidspaar, op één.

In de avond staat er een vergadering gepland met de denktank van het dorpshuis maar gezien de huidige ontwikkelingen omtrent het welbekende virus wordt deze geannuleerd. Hierdoor kan ik nu wel ingaan op een uitnodiging van vrienden om bij hen te komen eten. Tijdens het eten vliegt er een duif tegen het raam met een bezoek van de dierenambulance tot gevolg. Als nuchtere zoon van een nog nuchterder jager heb ik uiteraard hier ook weer een mening over. Overigens wel heerlijk gegeten, wild zwijn.

Dinsdag 23 november

Vandaag is het druk in de bus. Ik ga rijden en niet stoppen totdat de bus leeg is. Dit betekent onder andere annuleringen als gevolg van de aangescherpte maatregelen verwerken maar anderzijds ook nieuwe voorstellen en offertes maken voor coronaproof uitjes. De administratie moet weer even worden bijgewerkt en er staan afspraken gepland. Met een stel neem ik de voortgang door van hun geplande bruiloft in augustus. Ik spreek met mensen van Marketing Drenthe over het aankomende zomerseizoen en heb contact met de gemeente over een digitale eindejaarsshow.

’s Avonds geniet ik van opgewarmde champignonsoep uit blik met stokbrood en heb ik De Beste Zangers op tv aanstaan terwijl ik met de laptop op schoot een creatieve avond heb en ideeën voor nieuwe activiteiten aan het uitwerken ben. Een cover van Is dit nu later? van Stef Bos komt vanuit de tv de woonkamer ingalmen en ik betrap mijzelf erop dat ik op die vraag nog geen antwoord heb, maar als 29-jarige hoeft dat ook nog niet, toch?

Woensdag 24 november

Een thuiswerkdag. Vandaag ga ik verder met waar ik gisteren geëindigd ben. Mailtjes, telefoontjes, etc. In de middag komt mijn zusje even langs met ons neefje, de zoon van mijn broer en schoonzus. We beginnen zijn bezoek bij de snoepjesla en ploffen aansluitend op de bank neer met een bak pepernoten, klaar voor een nieuwe aflevering van brandweerman Sam.

Vandaag eet ik bij mijn ouders, puree met rode kool en speklappen. Los van het feit dat we aan tafel zowel het wereldnieuws als de plaatselijke roddels even bespreken, hier kan een blik champignonsoep niet tegenop!

In de avond heb ik een meeting staan met een aantal dames van een vriendinnengroep. Ze hebben mij gevraagd om mee te denken over de invulling van een verrassingsprogramma voor Max, een 19-jarige zoon van een van de vriendinnen. Max wordt zondag 20 jaar en zogenoemde specialisten vermoeden dat Max halte 21 niet meer zal gaan halen. Is dit nu later?

Of je nu een mening hebt over Sint en zijn pieten, coronamaatregelen, een gewonde duif of een blik champignonsoep; zet de bus eens vaker stil, stap eens een keer extra uit en probeer te beseffen waar het daadwerkelijk omgaat. Max, ik wens jou een hele fijne verjaardag toe!

Nieuws

menu