Rens Rengelink is een webshop begonnen die shirts, hoodies en rompertjes verkoopt met de tekst MPPLRMG erop.

Zo laat je zien dat je trots bent op Meppel: draag een shirt of hoodie met MPPLRMG erop. 'Echte Meppelers weten wel wat dat betekent'

Rens Rengelink is een webshop begonnen die shirts, hoodies en rompertjes verkoopt met de tekst MPPLRMG erop. Foto: Daan Prest

Een shirt met de tekst MPPLRMG erop. Het zal voor veel mensen een raadsel zijn wat dat betekent. Behalve voor Meppelers.

Rens Rengelink en zijn vader Edwin zijn echte ‘Meppeler muggen’. En zij zijn daar trots op. Ze wilden daar wel wat mee doen, met die Meppeler trots. Daarom is Rens, samen met zijn vader, in januari een webshop begonnen. Daar verkopen ze shirts, hoodies en sinds kort ook rompertjes. Allemaal bedrukt met de tekst ‘MPLLRMG’. „Lekker duidelijk”, zegt Rens. Het is een verwijzing naar de Meppeler mug, maar dan zonder klinkers.

„Een echte Meppeler weet wel wat dat betekent”, grapt Rens daarover. „Maar voor iemand van buiten Meppel is het meer een geheimpje.” De eerste mensen lopen er al mee rond op straat. „We zijn nu zo’n drie maanden verder. Gemiddeld genomen hebben we bijna iedere dag wel een item verkocht.”

Fysieke winkel

Ideeën om uit te breiden heeft hij wel in zijn hoofd zitten, maar concreet zijn die nog niet. Het logo op andere producten of een fysieke winkel in de stad, zo ver is het nog (lang) niet. Nu gaat de aandacht eerst naar de webshop. „Het zal leuk zijn als onze kleding met de tijd een keer bij iemand in de winkel komt te liggen”, denkt hij wat vooruit. Het assortiment is inmiddels al uitgebreid. Want naast de zwarte, rode, witte en blauwe shirts en hoodies, kunnen nu ook blauwe en roze rompertjes besteld worden.

„Dit is gewoon erg leuk om te doen. Na bestellingen brengen we kleding gratis rond in Meppel. Zo bracht ik laatst een shirt bij iemand die al eerder wat bij ons had besteld. Toen we zijn shirt gaven had hij onze hoodie aan. Dat is gewoon grappig.”

De kleding is te bestellen via de website www.meppelermug.nl .