‘Een prachtige dag om op de BBBrommer te gaan’ | Dagboek van Gert Brommer, kandidaat voor BoerBurgerBeweging

Gert Brommer. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig? Deze week Gert Brommer. Hij werkt als accountmanager akkerbouw bij een coöperatie, is lid van Provinciale Staten Overijssel en kandidaat voor de BoerBurgerBeweging. Woont in Tuk, getrouwd en vader van 3 kinderen.

Donderdag 9 maart

Samen met de kinderen ontbijten. Mijn vrouw is op haar werk. Onze gastouder heeft ze naar school gebracht. Zelf met de auto naar klanten in Drenthe en Fryslân. Onderweg is er geen ontkomen aan: overal hangt de spandoek ‘Iedere dag BBBeter’. Helaas ook nog omgekeerde vlaggen. Wat triest dat mensen zo in nood komen door de politiek. Vanavond het provinciale landbouwdebat in Hoge Hexel. Onderweg de stellingen besproken met onze lijsttrekker. Zij doet het debat. ‘s Avonds was ik erbij. Er waren veel bekenden, die ik de afgelopen jaren in de provincie ontmoet heb. Het debat zelf was niet denderend. Met 17 partijen was er weinig tijd voor ieder zijn verhaal.

Vrijdag 10 maart

Maart roert zijn staart. Winterweer. Iets eerder vertrekken om op tijd te komen bij mijn afspraak. Ondanks het winterweer maken akkerbouwers zich op voor het voorjaar. En die voorbereiding, bijvoorbeeld het maken van een bemestingsplan, is onderdeel van mijn werk. En het werk moet af. Daarom heb ik besloten vanmiddag niet naar het campagnebezoek van mijn lijstgenoot uit Zalk te gaan. Aan het einde van de dag was de zakdoek mijn beste vriend. Het gure weer maakt verkouden.

Zaterdag 11 maart

Het winterweer bleef. Een mooi landschap tot gevolg. Zwemlessen vandaag. Mijn vrouw is op het werk. Het plan is om op de fiets, door het bos, naar de zwemles te gaan. De Bergweg is gestrooid. In het bos bleek het fietspad toch niet zo begaanbaar, zeker niet voor de jongste. Dan maar opsplitsen, ik terug met de jongste, de bakfiets gehaald en de oudste twee vooruitgestuurd. We kwamen te laat. Het was ook nog mijn kijkles. Daarna naar huis voor koffie, koek, water en fruit en daarna nogmaals die kant op voor de jongste. Nu meteen maar de bakfiets. Tijdens het wachten, met de oudste twee, sneeuwpoppen gemaakt. Ze heten Bert en Grover. Bert had geen nek en Grover had lange armen. In de middag Parijs-Nice gekeken, gespeeld, lampen gehaald bij Karwei en de sociale media bekeken. Trots op de campagneactiviteiten van de BBB-collega’s.

Zondag 12 maart

Met het gezin naar Thialf. De Sven Kramer Academie sloot het seizoen af met een wedstrijd. Twee van onze kinderen reden mee. Genieten. Ook leuk om mijn leeftijdsgenoten te ontmoeten waarmee ik vroeger zelf mee geschaatst heb. Het event is goed georganiseerd. Er doen honderden kinderen aan mee. De kinderen beleefden veel plezier. De (groot)ouders op de tribunes oogden soms een tikkeltje gespannen. Einde van de middag Studio Sport, paardensport, The Dutch Masters gekeken.

Maandag 13 Maart

Met de kinderen naar school gefietst. Daarna naar een klant in Drenthe. Vandaag niet op kantoor in de schuur, maar aan de keukentafel. Daar waar gezin en bedrijf samenkomen. Het gesprek gaat over zoveel meer dan het landbouwbedrijf. Halverwege het tweede kopje koffie kwam er een familielid op de fiets aan. Hij had een cadeautje voor het adres waar ik was. Een BBB-vlag. Want zoals hij zei: „Iedere stem telt. Want wij hopen zo op verandering.” Daarna ging het gesprek langer over politiek dan over de zaken. In de middag schoof ik voor mijn werk aan bij een bijeenkomst over het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid. De regeldruk, die daaruit voorkomt, is zorgelijk. Zoveel vragen, zoveel klachten over het computerprogramma van de overheid en de helpdesk van de overheid, waar de medewerkers ook geen antwoorden blijken te hebben.

Dinsdag 12 maart

Ik ben geïnterviewd door een journalist van de Volkskrant. Die ging zich verdiepen in volksvertegenwoordigers die overgestapt zijn van partij. Zo kwam hij ook bij mij terecht. Altijd spannend. Heeft de journalist begrepen wat ik bedoelde? Vandaag stond het artikel in de krant. Mijn zusje stuurde een appje dat ze het gelezen had.

Woensdag 15 maart

Veel succeswensen per app ontvangen. Een voor op een tegeltje was: ‘Een prachtige dag om op de BBBrommer te gaan’. In de middag met het gezin naar de stembus. De kinderen hadden al eens op school gestemd voor de Prins Carnaval. Die had allemaal grappige regels voor de juffen en meesters. Eenmaal binnen zagen ze de buurvrouw. De middelste vroeg haar hardop - zodat het hele stembureau het kon horen – „Op wie heb jij gestemd?” Vlot zat een medewerker van het stembureau op de knieën voor hem om uit te leggen dat die vraag niet gesteld mag worden in het stembureau. Democratie moet je leren. Samen hebben we de vakjes Tuk en IJsselham bij de BBB rood gemaakt. ‘s Avonds naar het provinciehuis voor de uitslagenavond. Samen met andere partijen en media afwachten hoe de kiezer gestemd heeft. In één klap de grootste! Daarna naar Bathmen, daar was de BBB-verkiezingsavond. Wat een feest. De kiezer heeft gesproken. Een duidelijk mandaat. Nu slapen…

Nieuws

menu