‘Ik moet eerlijk zeggen, ik ben ook wel weer toe aan wat actie’ (dagboek van Bertus Roodhof, organisator van muziekproducties)

Bertus Roodhof. Martijn Bijzitter

Meppel - Inwoners van Meppel of regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Bertus Roodhof uit Meppel, eigenaar van Roodhof Muziek & Showproducties.

 

Sinds bijna een jaar ben ik samen met mijn vrouw, Roelien, weer terugverhuisd naar Meppel. Dertien jaar woonden wij op de rand van Meppel, in Staphorst. Onze twee mannen (Joshua & Yannick) hadden allebei een fantastische vrouw ontmoet en een logisch gevolg was dat wij met z’n tweeën in een heel groot pand elkaar soms gewoon niet meer konden vinden. Dus besloten we iets kleiner te gaan wonen, met het bedrijf weer apart van de woning zodat je ook eens vrij bent. Nou dat hebben we geweten, vrij zijn we zeker geweest de afgelopen tijd.

Donderdag 23 juli

Normaal gesproken zou dit een van de 6 Donderdag Meppeldagen zijn, die net als alle zomerevenementen niet doorgaan. Het zorgt er wel voor dat je extra veel tijd hebt om over bepaalde zaken na te denken. We leven in een vreemde tijd, alles wat vroeger zo gewoon was is nu spannend, onmogelijk, gevaarlijk of niet meer uitvoerbaar.

Dingen die echter wel doorgaan zijn uitvaarten, in een heel klein kerkje, voor een beperkt aantal bezoekers. Een uitvaart verzorgen is op zijn zachtst gezegd een bijzondere ervaring die je, zeker in dit geval, heel lang zal bijblijven.

Vrijdag 24 juli

Samen met onze twee stagiaires, die in plaats van de geplande week snuffelstage, nu al ongeveer de gehele coronaperiode uitstekend zorg dragen voor het wel en wee in ons bedrijf, zijn we begonnen met een kleine reorganisatie van de loods waar al onze materialen staan. We merken dat er heel langzaamaan weer wat dingen op gang komen en ik kan alleen maar hopen dat een ‘tweede golf’ uitblijft.

Om weer veilig op weg te kunnen leek het ons wel verstandig om nu eindelijk eens dat sterretje in de voorruit van de bus, dat inmiddels de vorm van een behoorlijke meteoriet had gekregen, te laten repareren.

Voor heel veel ondernemers is dit een tijd van bezinning en vooruitkijken; wat gebeurt er met mijn bedrijf waar ik jarenlang elk vrij uurtje in heb gestoken? Zien de feestjes er over een jaar nog net zo uit als vorig jaar? Kan ik zonder inkomsten de kosten de komende tijd nog opbrengen en hoe lang nog?

Zaterdag 25 juli

Normaal gesproken vind ik voor mijzelf dat ik een reden moet hebben om bij iemand op visite te gaan. Als een soort van mantelzorger kom ik ineens heel vaak bij mijn moeder op visite, zie ik mijn broer weer eens en ook de rest van de familie kom je nu ook weer vaker tegen. Het is niet zo dat corona alleen maar nadelen heeft.

Zondag 26 juli

Een van de dingen die ik wel heel erg mis is dat ik vorig jaar naar alle wedstrijden van Ajax ging in de Johan Cruijff Arena. Samen met mijn beste vriend, mijn zoon en enkele anderen reden we op zeer regelmatige basis naar de hoofdstad voor een wedstrijd van ons cluppie en daar omheen natuurlijk de nodige ‘eet-uitstapjes’. De sfeer in het stadion, geweldig. Ik ben bang dat we dat nog veel te lang moeten missen, voetbal zonder publiek; het blijft iets waar ik maar niet aan kan wennen, en de ritjes naar Amsterdam mis ik ook wel heel erg.

Maandag 27 juli

Vroeg op om op de zaak de nodige zaken voor te bereiden en verder met de reorganisatie van de loods.

Spullen die langere tijd stilstaan hebben op den duur wat extra aandacht nodig, dat betekent dat we eigenlijk alles weer een keer in handen hebben, waar nodig een beetje bijwerken, testen, en een plekje geven. Zelfs als je niks te doen hebt in de evenementenwereld, kun je het daar toch nog best druk mee hebben.

In de middag met mijn lieve meisje naar Isala in Zwolle, daar kun je ook wel merken dat ze toch wel weer even moeten wennen aan het opnieuw opstarten van een normaal ziekenhuis. Na maanden vrijwel alleen coronapatiënten te hebben verzorgd komt nu de reguliere zorg weer op gang. Dan komt het wel eens voor dat ze de administratie niet helemaal op de rit hebben, in tegenstelling tot VC (vóór corona, nieuw tijdperk?).

Dinsdag 28 juli

Op diverse vlakken zijn er overleggen over de mogelijkheden voor de komende maanden. Nieuwe wegen inslaan, andere vakgebieden ontdekken, tijdelijk proberen toch nog wat activiteiten ontplooien.

Als je de actuele stand van zaken omtrent het coronavirus bekijkt, belooft het niet veel goeds voor de toekomst. Na de vakantie een nieuwe, tweede golf zou een ramp zijn voor veel ondernemers. En ik moet eerlijk zeggen, ik ben ook wel weer toe aan wat actie.

Woensdag 29 juli

Om deze week af te sluiten leek het ons een goed plan om met onze jongens en hun lieve vrouwen uit eten te gaan.

Zes personen aan één tafel. Het blijft in deze anderhalve meter samenleving een beetje puzzelen, maar uiteindelijk toch gelukt en lekker gegeten bij ons gezamenlijke vriendje.