‘Scootmobielclub van Weldadigheid’ raast weer door Wilhelminaoord

Op pad met de scootmobielclub in Wilhelminaoord. Foto: Marieke van Raalte

Na het grote succes van de vorige scootmobieltocht in Wilhelminaoord, ging vrijdag een groepje enthousiaste dorpelingen weer op pad. De route was ongeveer 25 kilometer en voerde door de mooie bosrijke omgeving van de kolonie, met onderweg een rustmoment bij Hoeve De Werkhorst.

De tocht is een initiatief van Ons Dorpshuis, Welzijn MensenWerk en Stichting Naobuur Vledder, en is iedere tweede vrijdagmiddag van de maand. Het verzamel- en vertrekpunt is bij Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord. Aanvang 13.00 uur. Meer info of aanmelden kan via info@onsdorpshuis.nl.

Duidelijk behoefte

Het idee voor deze scootmobieltocht ontstond bij Peter van Liefland die in Wilhelminaoord woont. Er was een duidelijke behoefte om een activiteit te organiseren in de natuur die ook geschikt zou zijn voor mensen gebonden aan een scootmobiel. Samen tochten maken is tenslotte veel leuker dan alleen, zo was de gedachte. Zo ontstond het idee om met een groepje mensen tochten door de omgeving te maken. Vitaal Wilhelminaoord – die sport, bewegen en activiteiten opzet in Wilhelminaoord, Frederiksoord en Nijensleek – omarmt dit mooie initiatief. De 13-jarige Marit Luna vergezelde de groep en maakte een mooi filmpje voor Vitaal Wilhelminaoord. De route was deze keer uitgezet door Femmy Stuurman Veloo. Onderweg konden de deelnemers uitrusten bij Hoeve De Werkhorst, genieten van wat lekkers en gezellig met elkaar praten over de mooie tocht.

Meer informatie of aanmelden kan bij Ramona Rösener Manz (beheerder van Ons Dorpshuis) via info@onsdorpshuis.nl.

Nieuws

menu