113 Zelfmoordpreventie bezoekt Staphorst

Staphorst. Foto: ANP

113 Zelfmoordpreventie houdt van maandag 5 tot en met vrijdag 9 september de Roadtrip Suïcidepreventie. Op dinsdag 6 september van 13.00 tot 14.00 uur bezoekt de bus van 113 de Markt in Staphorst.

In 2021 overleden 1.859 mensen door zelfdoding. Als je bedenkt dat elke zelfdoding zo’n 135 mensen raakt, betekent dat dus dat in 2021 meer dan 250.000 mensen geraakt zijn door het immense verdriet dat gepaard gaat met een zelfdoding.

Op deze middag openen 113 samen met Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland en Alwin Mussche, wethouder gemeente Staphorst, de reizende fototentoonstelling van GGD IJsselland.

Mussche vindt het van grote waarde dat Staphorst is uitgenodigd om de roadtrip suïcidepreventie te ontvangen en de tentoonstelling te openen: „We nodigen inwoners, organisaties, verenigingen en andere belangstellenden uit om 6 september een bezoek te brengen aan het marktplein. Doordat we als gemeente steeds meer aandacht besteden aan suïcidepreventie, hopen we het taboe om over zelfdoding te praten verder te doorbreken.”

Naar verwachting krijgt in het voorjaar van 2023 de fototentoonstelling voor langere tijd een plek in de gemeente Staphorst.

Nieuws

menu