150 asielzoekers krijgen onderdak in sportgebouwen in Ruinen en Westerbork. 'Situatie in Ter Apel verlichten'

Asielzoekers in Ter Apel wachten buiten de hekken af waar ze kunnen overnachten. Foto: Huisman Media

Gemeenten Midden-Drenthe en De Wolden bieden samen 150 asielzoekers uit het aanmeldcentrum in Ter Apel tijdelijk opvang in sportgebouwen.

In Midden-Drenthe krijgen maximaal 100 asielzoekers onderdak in sporthal de Borkerkoel in Westerbork. De Wolden stelt een leegstaande gymzaal in Ruinen beschikbaar voor de opvang van 50 asielzoekers.

Al langere tijd zijn er problemen met de huisvesting van vluchtelingen en asielzoekers na melding bij het Aanmeldcentrum in Ter Apel. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is hard aan het werk een oplossing te vinden om deze problemen op te lossen. Voor de korte termijn heeft het COA het Rijk gevraagd een helpende hand te bieden. Vanuit de Rijksoverheid zijn de veiligheidsregio’s gevraagd noodopvangplekken te realiseren. In Drenthe zijn dat 150 plekken. Beide gemeentes lijken nu aan deze vraag te voldoen.

Situatie in Ter Apel verlichten

Beide locaties worden vanaf 29 juni tot en met 13 juli beschikbaar gesteld voor noodopvang. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen van De Wolden vertelt in een persbericht: ‘Gezamenlijk met inwoners zorgen we voor een goede opvang, om zo de situatie in Ter Apel te verlichten’.

Burgemeester Cees Bijl van Midden-Drenthe: ‘We zijn graag bereid om de helpende hand te bieden. We hebben samen met De Wolden gekeken hoe we eraan kunnen bijdragen om schrijnende situaties in Ter Apel te voorkomen.’

Op dit moment worden beide gebouwen ingericht voor noodopvang. De omwonenden en andere betrokkenen zijn geïnformeerd.

Nieuws

menu