50 jaar CPB: neuzen zelfde kant op en tikkeltje eigenwijs

De feestmuts kan op bij de Christelijke Partij Burgerbelangen. Deze week viert de partij namelijk haar 50e verjaardag. Een feestje met een gouden randje, want de partij staat er goed voor.

Van links naar rechts: Patrick Knobbe (secretaris), Melvin Stam (bestuurslid), Freddy ten Wolde (penningmeester) en Geuje Rook (voorzitter). Ontbrekend op de foto: Luuk Bos (bestuurslid) en Trijntje Halfmouw (bestuurslid).

Van links naar rechts: Patrick Knobbe (secretaris), Melvin Stam (bestuurslid), Freddy ten Wolde (penningmeester) en Geuje Rook (voorzitter). Ontbrekend op de foto: Luuk Bos (bestuurslid) en Trijntje Halfmouw (bestuurslid). Foto: Robert Jansema

Van een soepele ‘bevalling’ was 50 jaar geleden geen sprake. Klaas Naberman, inmiddels erelid van de partij, kwam in de raad namens de CHU (voorloper CDA, RJ). Daar was iedereen gecharmeerd van. Daarom besloot de inwoner van Sint Jansklooster, met zijn zetel op zak, om vier maanden na de verkiezingen uit de CHU te stappen. Christelijke Partij Brederwiede was geboren én de Christelijke Arbeiders Partij sloot zich in 1973 ook ook aan bij de fractie van Naberman.

Nieuws

menu