Aanleg nieuw fietspad langs Startbaan op Holtingerveld bij Havelte loopt vertraging op

Fietsers worden omgeleid. Foto: Mediahuis Noord

Fietsers moeten het fietspad langs de Startbaan op het Holtingerveld in Havelte voorlopig missen. De aanleg van een nieuwe fietspad heeft vertraging opgelopen door een wijziging in de stikstofregels.

Op 28 november 2022 startte Leemans met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een nieuw en breder fietspad vanaf de Kolonieweg tot de parkeerplaats van de Toegangspoort Holtingerveld. Deze klus zou tot het voorjaar van 2023 duren. Het werk begon met onderzoek naar explosieven uit de oorlog, die nog in groten getale te vinden zijn op het Holtingerveld. Deze zijn inderdaad aangetroffen, verwijderd en waar nodig tot ontploffing gebracht.

Eind vorig jaar bleek echter dat een wijziging in de stikstofregels dat het werk aan het fietspad stil kwam te liggen. Door een aangepaste richtlijn moeten eerdere stikstofberekeningen geactualiseerd worden. Ook moet opnieuw een flora- en faunaonderzoek uitgevoerd worden. Een woordvoerder van de gemeente kan op dit moment niet zeggen voor hoeveel vertraging dit gaat zorgen.

De gemeente heeft voor de knooppuntenfietsroute een omleiding ingesteld.

Nieuws

menu