Achttien ondernemers staan klaar voor de bezoekers van Havelte bUITengewoon

Deze ondernemers doen mee aan Havelte bUITengewoon.

Deze ondernemers doen mee aan Havelte bUITengewoon. Foto: Marleen Tammeleng

Achttien ondernemers in Havelte doen in het weekend van 6 en 7 mei mee aan een nieuwe editie van Havelte bUITengewoon.

Dit jaar gaat de route langs zes sfeervolle locaties in Havelte, waar de achttien ondernemers hun producten laten zien. Bezoekers kunnen dit jaar de kassen van een kwekerij, een wijngaard, een pluktuin, een ecologische kledingzaak, de Havelter molen en een distilleerderij bezoeken. Op deze locaties zijn steeds meerdere activiteiten. De deuren staan open van 13.00 tot 17.00 uur.

Er is een ruim en gevarieerd aanbod. Er is een horecaplein bij de kwekerij, er zijn proeverijen op verschillende locaties verzorgd door de verschillende cateraars, proeverij van taart en gebak, wijnproeverij, een bbq van biologisch vlees, demonstratie van het stoken van whisky en kinderen mogen ingrediënten voor pannenkoeken zoeken en deze laten bakken in de molen. Daarnaast zijn er modeshows en miniworkshops, kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor de tuin en interieuradvies krijgen.

Fotoactie

Bij de ondernemers hangen lijsten van natuurlijk materiaal, hiermee kunnen bezoekers foto’s maken, deze kunnen ze plaatsen op de socials van Havelte Buitengewoon. Per dag wordt een winnaar gekozen van de mooiste of origineelste foto.

De deelnemende locaties zijn Wijngoed Havelte, Kwekerij de Woerthe, Froukjes Erf, De Wolster, de Havelter molen en Drumlin Distillery.