Actiedag om een rolstoelbus voor Mik van Eijck uit Zuidwolde te kunnen realiseren

Hier is het allemaal om te doen, voor Mik van Eijck. Eigen foto

De teams van Bewegings- en zonnestudio Zuidwolde, kapsalon Esmay en Paramedics Zuidwolde, met fysiotherapeuten Marije en Eline, slaan de handen ineen voor het goede doel. Op zaterdag 11 september staat een actiedag gepland om geld in te zamelen voor een rolstoelbus voor Mik van Eijck.

Alle bedrijven zijn gevestigd aan de Landschapslaan 1 in Zuidwolde en organiseren verschillende onderdelen op deze dag, daar wordt de actiedag ook gehouden van 10.00 tot 16.15 uur.

Deze actie is bedoeld voor Mik en zijn ouders Eelke van Eijck en Jolijn Voppen, alsmede zijn babyzusje Lois uit Zuidwolde. Mik is leerling op Het Groene Hart, is 4 jaar en heeft de spierziekte SMA type 2. Daardoor heeft hij geen spierkracht in zijn benen en kan dus niet staan of lopen.

Om Mik veilig overal naar toe te kunnen brengen, is een rolstoelbus noodzakelijk. Jolijn is groepslesinstructrice bij de Bewegingsstudio en de medewerkers willen haar graag helpen.

Meerdere mogelijkheden

De sponsoractie van 11 september kent meerdere mogelijkheden. Bijvoorbeeld 30 minuten hardlopen (alle leeftijden), waarbij per ronde van 1 kilometer kan worden gesponsord. Voor fietsliefhebbers is er 30 minuten fietsen op een spinningfiets of hometrainer (vanaf 10 jaar). Sponsoring is hier per kilometer. Dan kunnen deelnemers 30 minuten wandelen (alle leeftijden), met sponsoring per halve kilometer. In alle gevallen kan ook een vast bedrag worden gesponsord. Dan zijn er meerdere kinderactiviteiten: voor 5 euro is een kaart te koop, waarmee aan alle activiteiten kan worden deelgenomen. Het gaat onder meer om schminken, een vlecht of kleurtje in je haar laten doen, nagels lakken, workshop met Kleurig Kakelen, doelschieten en super shooter watergun bekers schieten. Ook is de brandweer aanwezig op het kinderplein.

Aanmelden voor de kinderactiviteiten graag uiterlijk 5 september in verband met alle voorbereidingen, onder vermelding van naam en voorkeur ‘ochtend’ (10.15-12.15 uur) of ‘middag’ (13.15-15.15 uur) via: [email protected]

De opening is om 10.00 uur door Lidy klein van de studio, samen met Mik en de peuters van IKC het Groene Hart. Zij voeren een dansje op. De sponsorlijst en het opgaveformulier kunnen aangevraagd worden via de mail, uiterlijk 5 september in verband met de planning. Wie 11 september verhinderd is en toch een steentje wil bijdragen, kan doneren op het speciale bankrekeningnummer voor Mik: NL16 RABO 0351 6709 39 o.v.v L.H.R. Klein-Veldhoen / donatie Mik en je eigen naam.

Nieuws

Meest gelezen