Afrikaanse beelden en glaskunst te zien in boerderijtuin in Lheebroek

Een van de Afrikaanse beelden achter de boerderij. Eigen foto

Voor de derde keer worden in de tuin van de oude Saksische boerderij uit 1824 in Dwingeloo op Lheebroek 17a, tegenover camping de Meistershof, beelden uit Zimbabwe en glasobjecten van Cees van Olst tentoongesteld.

De tuin is met vijvertjes, oude bomen, mooie beplanting en de opstelling van de kunstwerken een lust voor het oog. „Mijn man Johan en ik zijn echte kunstliefhebbers en in de loop der jaren hebben we veel beelden verzameld die we ooit ergens hebben gezien”, vertelt Claudia van Unen.

De beelden zijn van verschillende steensoorten gemaakt, zoals opaal, serpentijn en kobalt en ieder beeld is uniek. Alle kunstwerken zijn met de hand gemaakt, zonder elektrische hulpmiddelen; er zitten dus vele uren werk in.

Kunstenaarsdorp

Veel beelden komen uit het kunstenaarsdorp Tengenenge, waar kunstenaars fulltime werken aan het vervaardigen van de kunst. De stenen die ze gebruiken worden uit een berg gehakt, dat zijn de mijnen in de omgeving. Door hakken, schaven, schuren, verhitten en waxen ontstaat een prachtig eindresultaat.
Ook worden prachtige glasobjecten tentoongesteld, deze zijn vervaardigd door Cees van Olst, een Drentse glasblazer die onder andere in Diever en het Glasmuseum in Hoogeveen heeft gewerkt. Al zijn werken zijn uniek gesigneerd en hebben een certificaat van echtheid
Al dit moois is te zien en te koop tijdens de open dagen op 22, 28 en 29 augustus van 11.00 tot 17.00 uur, de entree is gratis.

Nieuws

Meest gelezen