Alie Broekman uit Ruinen zwemt in team Blue Lake van Zoutkamp naar Groningen voor het UMCG Kanker Researchfonds

Als kind zwom Alie Broekman enorm veel, ze was in de zomer bijna dagelijks in zwembad De Kerkvlekken in Havelte te vinden. Op haar twaalfde kwam daar een eind aan, er kwamen andere interesses. Het zwemmen is nu echter weer helemaal terug voor de 54-jarige inwoonster van Ruinen. Op 27 augustus doet ze met team Blue Lake mee aan de Groningen Swim Challenge.

Dezes leden van team Blue Lake, van links naar rechts Herman de Jong, Sabrina van Breene, Martin Kruithof, Alfred Mulder, Alie Broekman en Bernd Hietberg.

Dezes leden van team Blue Lake, van links naar rechts Herman de Jong, Sabrina van Breene, Martin Kruithof, Alfred Mulder, Alie Broekman en Bernd Hietberg. Aangeleverde foto

In de groep van Broekman zwemt ook de 33-jarige Martin Kruithof uit Dwingeloo mee, die zijn duik in de sneeuw naar het water verplaatste. Ook de 59-jarige Herman de Jong uit Appelscha is een trouwe deelnemer; zijn vrouw heeft uitgezaaide borstkanker en dat motiveert hem enorm om mee te doen aan de estafette van Zoutkamp naar Groningen. Het zestal wordt gecomplementeerd door Sabrina van Breene uit Haarlem, Bernd Hietberg uit Beilen en inspirator Alfred Mulder. Samen proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, in dit geval het UMCG Kanker Researchfonds. „We moeten allemaal elke twee uur twintig minuten zwemmen, dan zwemmen we tussen de 5 en 8 kilometer per persoon”, legt Alie uit. De afstand bedraagt 35 zwemkilometers door het Reitdiep.

Genezen verklaard

Nieuws

menu