Als het aan CDA Westerveld ligt, luiden kerkklokken het nieuwe jaar in. 'Het kan zo een lichtpuntje zijn van hoop'

De kerktoren in Dwingeloo. Mediahuis Noord

Als het aan CDA Westerveld ligt, eindigt het jaar 2021 niet in stilte. Het CDA dat kerkklokken, als hoorbaar signaal van verbondenheid van alle Westervelders, het nieuwe jaar letterlijk en figuurlijk inluiden.

Het gedenkwaardige jaar 2021 wordt niet afgesloten met het knallende geluid van vuurwerk. Normaal gaat iedereen in de oudejaarsnacht naar buiten en barst het oorverdovende geluid van het vuurwerk los. Corona zorgt ervoor dat de jaarwisseling weer anders verloopt. Geen knallend vuurwerk en geen grootschalige activiteiten.

Maar wat het CDA Westerveld betreft, moeten dit sobere jaar niet in stilte en somberheid eindigen. Als teken van hoop en troost en ook als hoorbaar signaal van verbondenheid van alle Westervelders zouden de kerkklokken het nieuwe jaar weer letterlijk en figuurlijk in moeten luiden. Een muzikale start van het nieuwe jaar, een steuntje in de rug.

Om die reden heeft de CDA-fractie aan het college van burgemeester en wethouders verzocht om de kerken toestemming te geven hun klokken te luiden tijdens de jaarwisseling. CDA-raadslid Adri van der Weyde: „Niet iedereen heeft iets met religie of godsdienst, maar het luiden van de kerkklok is veel meer dan dat. Het is onderdeel van ons belangrijke religieus erfgoed dat al vele generaties gebruikt wordt om inwoners ergens attent op te maken. Het aanbreken van het nieuwe jaar kan zo een lichtpuntje van hoop zijn. Op deze manier gaan we muzikaal en met verbondenheid het nieuwe jaar in.”

De CDA-fractie hoopt dat het college op korte termijn toestemming geeft en verwacht dat de kerken in de gemeente Westerveld van harte zullen meewerken aan dit initiatief.

Nieuws

Meest gelezen