Alternatief mini-dorpsfeest in Koekange werd een daverend succes

Ze hadden gehoopt op een iets groter feest, maar voorzitter Arjan Petter besefte vrijdag bij de start van Koekanger feest ook wel dat het door de bekende maatregelen allemaal net iets te vroeg kwam. De feestcommissie moest roeien met de riemen die ze had, maar wist ondanks de beperkingen toch een prachtig alternatief feestprogramma neer te zetten.

De jeugd van Koekange leefde zich helemaal uit met 'archery attack'.

De jeugd van Koekange leefde zich helemaal uit met 'archery attack'. Foto: Benny Spin

Oranje strepen op het midden van het wegdek aan de Dorpsstraat en overal oranjeversiering aan de gevels geven aan dat de bewoners van Koekange zich niet zomaar een feestje door de neus laten boren. Petter: „De feestcommissie is vol enthousiasme te werk gegaan en het is gelukt om in een afgeslankte vorm iets moois neer te zetten.”

Jeugdspellen

De feestelijkheden begonnen vrijdagavond op het sportpark van Vitesse’63 met Bubbelvoetbal en Archery Attack voor de jeugd van 13 tot 17 jaar. Door tropische tempraturen was het erg broeierig. Bestuurslid Christina Tijmens, die als scheidsrechter fungeerde, zag er goed op toe dat er voldoende drinkpauzes werden ingelast. Ook het spel Archery Attack bleek een welgemikt schot in de roos. Dit spelletje, dat het midden houdt tussen boogschieten en trefbal, viel bijzonder in de smaak bij de jeugd. Het noodweer gooide halverwege de avond roet in het eten en dat bleek het ook gelijk het eindsignaal.

Zaterdagmiddag was dorpshuis De Schakel het vertrekpunt voor ‘Happen, trappen en raadsels’. Speciaal daarvoor was een mooie route uitgezet van 35 kilometer voor de volwassenen en 15 kilometer voor kinderen. Zoals het hoort werden de tweehonderd deelnemers onderweg enkele keren getrakteerd op een hapje en drankje. Voor wie het wilde, waren er onderweg genoeg plekjes om even op te steken voor een picknick, lunch of borrel.

Quiz en bingoavond

Ruim zestig teams deden zaterdagavond mee aan de quiz en driehonderdzeventig aan de bingo via de livestream. De prijzen hiervoor werden beschikbaar gesteld door ondernemers uit het dorp en dezelfde avond bij de prijswinnaars thuis afgeleverd door de feestcommissie. De deelnemers konden via de liveverbinding een blik werpen bij elkaar in de huiskamer. Ook de quiz met doe-opdrachten was een daverend succes. Opdrachten als ‘verzamel alle tandenborstels in huis en maak er een woord van’, leverden veel hilariteit op. Petter: „We kijken terug op een geslaagd dorpsfeest. Je ziet dat de mensen naar elkaar toe trekken. Dat geeft toch de betrokkenheid goed weer.”