Altijd bezige politieman Herman Reuvers uit Koekange krijgt een lintje: ‘waar haalt hij de tijd vandaan?’

Herman Reuvers uit Koekange neemt trots de koninklijke onderscheiding in ontvangst.

Herman Reuvers uit Koekange neemt trots de koninklijke onderscheiding in ontvangst. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het is soms niet te bevatten waar mensen de tijd vandaan halen om allerlei vrijwillige taken te doen naast hun normale baan. Zo iemand is politieman Herman Reuvers uit Koekange. Hij is sinds woensdag Lid in de Orde van Oranje Nassau.

„Hoe doet die man dat? Het lijkt wel of Herman Reuvers kan toveren”, vroeg burgemeester Inge Nieuwenhuizen zich woensdagmorgen af voordat ze Reuvers een lintje opspeldde. Ze kon een lange lijst van nevenfuncties binnen verenigingen oplepelen. Een greep daaruit: een belevingsonderzoek bij Koninklijke Muziekvereniging Apollo in de Wijk, begeleiding van Popkoor Afslag Nijeveen, leider van het begeleidingscombo van Popkoor Nameless uit IJhorst/ de Wijk, advisering bij korfbalvereniging DOS’46 uit Nijeveen, secteraris vv Wacker, deelnemer aan het Sportplatform in De Wolden, trainer en coach bij RoReKo, vrijwilliger in de parochie Heilige Drie-Eenheid, lid van de klankbordgroep van de Regiocampus Noorderboog, secretaris bij Welzijn De Wolden en voorzitter van de MR van IKC De Horst in de Wijk.

De kracht van het verschil

En dan ook nog een baan bij de politie. Reuvers ontwikkelde zich als politieman vanuit de basispolitiezorg, begon als wachtmeester bij de groep Ruinerwold, post De Wijk, ontwikkelde zich tot leidinggevende in tal van functies tot onderwijskundig manager bij de Politie Academie. „U bent het voorbeeld van ‘de kracht van het verschil’, als het gaat om de regie nemen op het leven en de loopbaan. Een nieuw voorbeeld van die regie nemen is dat u een dag minder gaat werken om meer aandacht te geven aan het vrijwilligerswerk”, vertelde Nieuwenhuizen.

Reuvers staat bekend om zijn optimistische kijk op de wereld en zijn aandacht voor het individu en het collectief. Hij is een bron van inspiratie en verbinder van mensen en mogelijkheden.