Apollo ontvangt zilveren medaille met vergulde kroon voor 125-jarig bestaan

Het jubileumjaar is begonnen.

Het jubileumjaar is begonnen. Aangeleverde foto

Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk vierde afgelopen weekend haar 125-jarig jubileum met een jubileumconcert. Zo’n honderd bezoekers genoten van het concert. Apollo ontving ter ere van het feest een cheque van 250 euro van de gemeente en een zilveren medaille met vergulde kroon van de Muziekbond Groningen en Drenthe.

Burgemeester Inge Nieuwenhuizen van De Wolden en de voorzitter van de Muziekbond Groningen en Drenthe (onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie) waren te gast en zetten Apollo in het zonnetje.

Voor veel van de blokfluiters, het opstaporkest en het jeugdorkest was deze avond een eerste kennismaking met een écht concert. Voor hen was het extra bijzonder dat hun eerste optreden meteen een 125-jarig jubileum betrof. Ze verzorgden samen een feestelijk programma. Het publiek zong mee met de jeugdliedjes en klapte enthousiast mee op de maat van het slotstuk waarin de blokfluiters mee mochten spelen met het jeugdorkest.

Het slagwerkensemble speelde een programma met bekende nummers zoals I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas en The Ecstasy of Gold van Ennio Morricone. Het Harmonieorkest sloot af met onder andere een reis naar de besneeuwde bergen in The Wilderness van Rossano Galante en het feestelijke Fiesta cu tres Banda bracht het publiek in Spaanse sferen.

Nieuwe dirigent

Ook werd tijdens deze avond het dirigeerstokje symbolisch overgedragen aan de nieuwe dirigent van het Harmonieorkest. Jappie Dijkstra (interim-dirigent) wenste zijn opvolger John Blanken veel plezier en succes: ‘Dit orkest heeft echt enorm veel potentie.’

Traditioneel werden tijdens het voorjaarsconcert ook de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar waren dat drie muzikanten: Marie-José Hooch Antink, Bert Gritter (40-jarig jubileum) en Henk Wind (50-jarig jubileum).