Appie Beijer (73) bundelt 20 wielvriendelijke wandelingen in Drenthe voor gebruikers van rollator, kinderwagen en rolstoel

Dirk Jan Meertens (23) uit Gieten heeft een overzichtelijk kaartje van Drenthe gemaakt. Foto: A. Beijer

Ouderen met een rollator, jonge ouders met een kinderwagen en mindervaliden in een rolstoel kunnen nu eindelijk mooie wandelingen in Drenthe maken over ‘wielvriendelijke’ routes. Appie Beijer (73) uit Gieten bundelde 20 rolstoelwandelingen en routes over familiepaden tot een overzichtelijk bestand.

Beijer bundelde 20 Wielvriendelijke wandelingen, verspreid over de provincie Drenthe. De routes zijn tussen de 1,5 en 8 kilometer lang. Dirk Jan Meertens (23) uit Gieten heeft daar een overzichtelijk kaartje van Drenthe bij gemaakt waarop is te vinden in welk deel van de provincie de routes liggen.

De lange versie geeft per pagina één wandeling met zeer gedetailleerde informatie over de startlocatie en het wandelgebied. Zo vind je onder andere informatie over wel of niet aanwezig zijn van een (invaliden)toilet. Is er horeca, of heb je duwhulp nodig in verband met hellingen, of de hond mee mag, maar ook over de lengte van de route en vaak ook waaruit de ondergrond bestaat.

De korte versie is zeer compact met beknopte, desondanks duidelijke, omschrijving van de route. Deze versie is daardoor print- en milieuvriendelijk.

Wielvriendelijke routes (lange versie) en Wielvriendelijke routes (print versie) .

Nieuws

menu