Arie en Gerda Kuipers nemen afscheid van camping Padjelanta in Vledder

Camping Padjelanta in Vledder neemt afscheid van de voormalige eigenaren eigenaren Arie Kuipers en Gerda Kuipers-Veenstra (zittend). Foto: Wilbert Bijzitter

Arie en Gerda Kuipers namen afgelopen zaterdagavond afscheid van de gasten van Camping Padjelanta en Herberg de Wilde Hof in Vledder. Na 50 jaar werkzaam en lange tijd ook eigenaar te zijn geweest van beide bedrijven hebben zij beide stokjes overgedaan.

Er werd een lichtjesavond georganiseerd op de camping en Arie en Gerda werden gestrikt om als jury te fungeren. Waar zij dachten dat het een verrassing was dat de jury uit hen bestond was de hele camping allang op de hoogte en werden de diverse velden voorzien van vele lichtjes en versiersels.

De aftrap achter de receptie ging met veel rook gepaard en daarna begon de uiteindelijk barre tocht van anderhalf uur langs de gasten waar zij zoveel jaar voor klaar hebben gestaan. De gasten op het 12 hectare grote terrein hadden zich flink uitgeleefd. Om 22.30 meldden ze dat ze even naar huis gingen om droge kleren aan te trekken. De vele regen en het onweer waren een smet op de avond maar dat had geen invloed op de prijsuitreiking.

Avond kreeg verrassende wending

Toen Arie en Gerda in het Praathuis op de camping zagen dat er ook familieleden aanwezig waren kregen ze door wat de uiteindelijke bedoeling was en kreeg de avond een verrassende wending. Eerst werden de prijzen uitgereikt. Mooi om te vermelden is dat de 89-jarige meneer Van der Kooi, verkleed als dame en spelend op de mondharmonica, de originaliteitsprijs won.

Ronald en Digna Bosma, de nieuwe eigenaren van camping Padjelanta en Henrico Jansen en Gisela Bosma, de nieuwe eigenaren de Wilde Hof bedankten Arie en Gerda voor het feit dat zij de mogelijkheid hebben gekregen om beide bedrijven over te nemen en roemden de fijne samenwerking de afgelopen jaren die uiteindelijk heeft geleid tot de overnames.

„Nu nog steeds kan er altijd , bij nacht en ontij, een beroep gedaan worden op Arie en Gerda en dat is een geweldig fijne gedachte.” Als dank kregen ze van beide echtparen een bamboe loungebank voor onder de veranda. Er waren verder mooie woorden, cadeaus en uiteraard waren er leuke anekdotes die weer opgerakeld werden.

Nieuws

Meest gelezen