Ateliers in Bedrijf gaat op herhaling in het Reestdal

Twee weekenden lang kunst in het Reestdal. Schilderij Jeffrey Brok

Na een halverwege vanwege corona afgelaste Ateliers in Bedrijf in 2020 gaat de groep kunstenaars in het Reestdal vol goede moed op herhaling. In de weekenden van 8, 9 en 10 oktober en 15, 16 en 17 oktober zijn belangstellenden van harte welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

Kunstliefhebbers kunnen in de beide weekenden een bezoek brengen aan diverse locaties in het Reestdal. Naast exposities op de locaties zijn de deelnemende kunstenaars ook aan het werk en geven uitleg over de gebruikte technieken. Dat maakt het voor veel bezoekers extra interessant. Het ziet er soms zo gemakkelijk uit, maar als je wat meer van de technieken en de werkwijze weet, dan snap je ook waarom het soms maanden duurt voor een kunstwerk af is.

Inspiratie uit het Reestdal

Alle deelnemende kunstenaars van Ateliers in Bedrijf wonen en werken in het Reestdal of omgeving en laten zich veelal inspireren door natuur, landschap en cultuurhistorie. De deelnemende kunstenaars/locaties in 2021 zijn: Kunstcentrum Hofstede Duet van Han van Hagen (etsen) en Lia van Rhijn (keramiek), Beeldenatelier Wildschutserve van Bert Denneman (brons) en Olga de Lange (steen), De Schuur van Maarten ’t Hart (tekeningen en olieverven) en Annelies ’t Hart (potloodtekeningen).

Dit jaar doen opnieuw de twee nieuwe locaties mee. Rabbinge is de prachtige woon- en werkplek van Gert Oosterwijk (tekeningen, schilderijen en etsen). Bij Biologische boerderij De Pieperij is schilder Jeffrey Brok uit Oosteinde aan het werk. Hij werkt bijna altijd in de open lucht en toont hier zijn schilderijen van het Reestdal-landschap. Twee bekende hedendaagse impressionisten uit Groningen, Annemiek Vos en Karel Buskes, zijn gastexposant bij Wildschutserve. Hun werk is daar nog te zien tot en met 31 oktober.

Genieten van Reestdal

De totale afstand tussen de ateliers is ongeveer 20 kilometer. Onderweg kunnen de liefhebbers met de auto, fietsend of wandelend het prachtige Reestdal verkennen. Informatie over de natuur is te vinden in het bezoekerscentrum van Landschap Overijssel (De Wheem) in Oud Avereest en het informatiecentrum van Het Drentse Landschap (’t Ende) in De Stapel. Beide zijn ondergebracht in oude traditionele boerderijen.

Kijk voor meer informatie op www.ateliersinbedrijf.nl . Hier kun je ook de folder en de kaart met locaties downloaden. De dan geldende coronaregels zijn van toepassing en kunnen per locatie verschillen. Alleen de locatie De Schuur is op zondag gesloten.

Nieuws

menu