BSO De Bosrand in Kerkenveld open, ouders gaven een forse zet in de goede richting

Mede met grote dank aan enkele ouders, heeft Kerkenveld sinds dinsdag een buitenschoolse opvang. De leerlingen Fenna en Clara knipten staande op de rode loper het lint door, waarmee bso De Bosrand officieel werd geopend.

Fenna en Clara proberen samen het rode lint door te knippen, terwijl de andere leerlingen bellen blazen bij de opening van bso De Bosrand in Kerkenveld.

Fenna en Clara proberen samen het rode lint door te knippen, terwijl de andere leerlingen bellen blazen bij de opening van bso De Bosrand in Kerkenveld. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het is een belangrijke aanwinst voor het dorp, waar alleen via gastouder Jeanet Dekker opvang mogelijk was. „Wij zijn als ouders wel aan het duwen geweest”, erkent Erik Gelten, die samen met zijn partner Karlien twee kinderen heeft. Gelten trok in deze procedure op met Anneloes den Ouden, die drie kinderen op de bso heeft en eentje die er nu nog te jong voor is. „We merkten dat de kinderen die nu in groep 1 en 2 zitten, voor die tijd moeilijk op te vangen waren. Bovendien zit Jeanet al langere tijd vol”, constateert Gelten.