Balloonfair Staphorst komt buurten: luchtballonnen stijgen op vanaf verschillende locaties, op vrijdag én zaterdag

Balloon Fair Staphorst wordt iets anders dan andere jaren en ook iets anders dan van tevoren was gepland. Door een beperkte capaciteit van luchtballonnen aankomend weekend stijgen komende vrijdag- én zaterdagavond de luchtballonnen op.

Zweven door de lucht.

Zweven door de lucht. Foto: Pixabay

Vrijdag 10 september wordt er gevaren vanaf het MSC-terrein in Meppel, USV in Nieuwleusen, SC Genemuiden en het terrein van de Rijvereniging Staphorst. Drie, vier of vijf ballonnen gaan telkens de lucht in. Aanvankelijk was de opstijglocatie in Staphorst bij VV Staphorst gepland, maar de Veiligheidsregio adviseerde negatief, vanwege het nabijgelegen spoor, waarna de organisatie een alternatieve plek zocht: de Rijvereniging Staphorst.

Zaterdagavond wordt er gevaren vanaf het sportpark Rouveen, SV Dalfsen en Olympia Hasselt. Tussen 18.30 en 19.30 uur wordt er gevaren, afhankelijk van het weer.

Meerdere locaties

Dit jaar heeft de Balloonfair Staphorst ervoor gekozen om de luchtballonnen verdeeld over zeven verschillende voetbalvelden te laten opstijgen en niet alleen in Staphorst. Het aantal passagiers en publiek wordt zo verdeeld. Dat is nodig om het coronavirus tegen te gaan. De slogan is dan ook: ‘Balloonfair Staphorst komt buurten’. De passagiers komen niet naar de ballonnen, maar andersom.

Balloonfair Staphorst heeft geen winstoogmerk en wil door de organisatie van dit evenement voor jong en oud een zo breed mogelijk publiek bereiken. Het doel is vermaak voor de regio Staphorst.