Barak Linde in Zuidwolde krijgt steeds meer vorm en kan publiekstrekker worden

Er wordt weer hard gewerkt aan het vervolmaken van de Barak Linde, die nu op het terrein naast museum De Wemme in Zuidwolde staat. Er is inmiddels een nieuw dak op gekomen, terwijl de leerlingen van het Alfa College tevens nog enkele houten muren vervangen.

Barak Linde van de binnenkant, waar de bedden even opzij zijn geschoven vanwege de lezing van volgende week zondag.

Barak Linde van de binnenkant, waar de bedden even opzij zijn geschoven vanwege de lezing van volgende week zondag. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Barak Linde is in de oorlog gebouwd als werkverschaffingskamp op de plek waar nu Het Nolderwoud zit. De barak is afgebroken en wordt naast Museum De Wemme weer opnieuw opgebouwd. Volgens Henk Dekker, voorzitter van de Stichting Barak Linde, zijn veel zaken blijven liggen als gevolg van corona. De opnames die vorig jaar in en rond de barak werden gemaakt voor het Videodagboek van Anne Frank, hebben ook de nodige positieve zaken met zich meegebracht. Zo is de hele inrichting van de barak een paar stappen verder gekomen, maar biedt het succes van het videodagboek – het is inmiddels in negen talen beschikbaar en in zestig landen te zien – ook mogelijkheden om na de opening veel extra bezoekers te trekken. Het zou zo maar een publiekstrekker kunnen worden.

Nieuws

Meest gelezen