Basisschool De Levensboom in Rouveen neemt afscheid van directeur Wim Hutten en juf Sonja Lassche

Gisteren nam basisschool de Levensboom in Rouveen afscheid van directeur Wim Hutten en juf Sonja Lassche. Foto: Frens Jansen

Een dubbel afscheid gisteren bij basisschool De Levensboom in Rouveen. Directeur Wim Hutten zwaait na veertien jaar af en gaat met pensioen. Sonja Lassche stond dertien jaar voor de klas bij De Levensboom en gaat verder bij basisschool de Proeftuin in Zwolle.

De juf en directeur werden met een tandem opgehaald en kwamen na een rondtocht aan bij de school. „Het was een geweldige dag. Ze kwamen samen aanfietsen op de tandem en hebben eerst een gezellig bakje koffie met alle leerkrachten gedronken”, vertelt docente Miny Kisteman. Daarna werd er flink uitgepakt door de kinderen en docenten van De Levensboom. Zo was er een huttenfestival met strooibalen gemaakt. „Als een grapje natuurlijk, vanwege het afscheid van Wim Hutten.”

Strobalen en vlaggetjes

Verder was er genoeg vermaak voor de kinderen en docenten. Denk aan een stormbaan, een luchtkussen, ijs en een patatkraam. De kinderen konden zich laten schminken en Hans van Dongen van Mec Muziek stond op een boerenwagen muziek te maken. „Dat was ook heel leuk allemaal. Er waren strobalen en vlaggetjes. Ook de vrouw van Wim was er nog met de kinderen”, vertelt Kisteman. „Het was prachtig weer en echt genieten. Een perfecte dag en een heel mooi afscheid.”

Nieuws

menu