Expositie van beelden uit Zimbabwe in tuin Lheebroek 17a

Kijkje in de prachtige tuin.

Kijkje in de prachtige tuin. Aangeleverde foto

Dit jaar stellen Claudia en Johan van Unen voor het derde jaar hun boerderijtuin open. Op 30 en 31 juli en 13 en 14 augustus is in de grote tuin aan Lheebroek 17a een expositie ingericht met beelden uit Zimbabwe.

„We hebben dit jaar een andere collectie als de jaren ervoor”, vertelt Claudia. Te bekijken en te koop zijn verschillende soorten beelden die gemaakt zijn van steensoorten, zoals onder andere spring-stone, serpentijn, kobalt en opaal. Alle beelden die in de tuin staan zijn uniek en met de hand gemaakt. Verder heeft de tuin een kleine metamorfose ondergaan en is rijk aan bloemen en planten.

Naast beelden is dit jaar eveneens glaswerk tentoongesteld, dit is gemaakt door de inmiddels overleden kunstenaar Cees van Olst, die in 1979 begonnen is met een glasblazerij in Diever. Later opende hij het museum voor glas en glastechniek in Hoogeveen. De laatste jaren was hij beheerder van het Glasmuseum te Veenhuizen.

Onder het genot van een kop koffie of thee is er gratis heel veel moois te zien in de tuin op Lheebroek 17a te Dwingeloo.