Bestuur Oldtimerdag Ruinerwold gaat voor doorgaan van evenement

De Oldtimerdag in Ruinerwold is volgens voorzitter Edwin Weide het meest vervuilende evenement in De Wolden. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het bestuur van stichting Oldtimerdag Ruinerwold heeft besloten om de voorbereidingen voor de 28ste Oldtimerdag in Ruinerwold op te starten. „Ondanks de onzekerheden waar we nu nog mee te maken hebben, zullen we toch voorbereidingen treffen voor de Oldtimerdag op 21 augustus”, zegt voorzitter Edwin Weide.

„We laten ons tijdens de voorbereiding continu voorlichten door de overheden. Naast de voorbereidingen voor een ‘normale’ Oldtimerdag, gaan we nu ook meerdere scenario’s uitwerken. In verband met de bijzondere omstandigheden waarin we verkeren, vraagt het dit jaar ook om een bijzondere aanpak.”

Niets hoeft hetzelfde te blijven

Daarbij moet volgens Weide worden opgemerkt dat niets hetzelfde hoeft te blijven zoals voorgaande jaren. „We kunnen niets uitsluiten in deze fase van de voorbereidingen. Ook zullen we er rekening mee moeten houden dat het evenement niet doorgaat. We zullen wellicht ook besluiten moeten nemen die niet in het gedachtengoed van de Oldtimerdag passen.”

Op dit moment is er volgens de voorzitter nog heel veel onzeker. „Dat zal na verloop van tijd om moeten buigen naar steeds meer zekere factoren. Hoe dichter we 21 augustus naderen, hoe nauwkeuriger de organisatie of het plan wordt. Het is niet ondenkbaar dat we regelmatig ons plan bij moeten sturen naar aanleiding van de mededelingen die we krijgen van hogerhand.”

De organisatie neemt uiterlijk 1 juli een definitief besluit over het doorgaan van de Oldtimerdag Ruinerwold.

Nieuws

menu