Bewoners Eisenhowerlaan in Staphorst zoeken zelf naar plek voor tien flexhuizen

De Eisenhowerlaan in Staphorst. Op deze plek moeten de huizen komen. Bewoners zijn verbijsterd. Ze weten namelijk van niks. Foto: Eelco Kuiken

Bewoners van de Generaal Eisenhowerlaan in Staphorst gaan zelf op zoek naar een geschikte locatie voor tien flexwoningen in de gemeente Staphorst. Ze willen de huizen niet in hun straat.

Zelf denken ze aan een parkeerplaats tussen de velden van voetbalvereniging VV Staphorst en de Ebbinge Wubbenlaan in Staphorst-Noord. De bewoners zijn ongerust. De gemeente en woonstichting VechtHorst onderzoeken of er in een groenstrook aan de Eisenhowerlaan tien flexwoningen voor spoedzoekers kunnen komen. Ze zouden er dit jaar al moeten komen, zo spraken VechtHorst en de gemeente af. Dat bleek wat al te voorbarig, liet wethouder Lucas Mulder vorige week weten. De locatie wordt onderzocht.

Omwonenden zijn faliekant tegen. Er is besloten dat de buurt een kaart van de gemeente te probeert te krijgen, waarop alle gronden die eigendom van de gemeente zijn, vermeld staan. Dat vergemakkelijkt het zoeken naar een betere plek voor de huizen die zonder bestemmingsplanwijziging gebouwd mogen worden. Mensen die een tip hebben, kunnen contact opnemen met de Wijkraad-Noord: jancompagner@online.nl, f.spijk@ziggo.nl of harm.kip@gmail.com.

Nieuws

menu