Bewoners van twee straten in Dwingeloo willen parkeerplaatsen behouden. 'Je moet er tussendoor slingeren, dat remt de snelheid'

De vijf parkeerplaatsen op de weg die tussen de Egbert Nijstadlaan en De Weiden in Dwingeloo loopt, moeten blijven. Dat is de stellige mening van het merendeel van de bewoners van wie de tuin grenst aan de bewuste straat. Ze hebben een handtekeningenactie opgezet om de gemeente te overtuigen. Grootste zorg is de veiligheid van spelende kinderen.

Jan Hoek (links) en Roelof Kruithof vinden dat deze parkeerplaatsen moeten blijven.

Jan Hoek (links) en Roelof Kruithof vinden dat deze parkeerplaatsen moeten blijven. Foto: Mediahuis Noord

De bewoners kregen onlangs een brief van de gemeente Westerveld in de bus met de mededeling dat de parkeerplaatsen worden opgeheven. Bewoner Roelof Kruithof, ook lid van Dorpsbelangen Dwingeloo, liet de brief even bezinken en belde vervolgens met de gemeente om eens te informeren naar de redenen. Een gesprek met buren maakte daarna duidelijk dat die ook geschrokken waren van de brief en het er ook niet mee eens waren. Een buurvrouw stelde vervolgens een brief op waarin de bewoners hun argumenten verwoorden. Op twee bewoners na ondertekende iedereen de brief.

Nieuws

Meest gelezen