Biodiversiteit en veel kraampjes bij Lentefair in Linde

De kramen stonden in 2022 vooral in de grote zaal opgesteld, het gaf een actieve sfeer.

De kramen stonden in 2022 vooral in de grote zaal opgesteld, het gaf een actieve sfeer. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

In- en rond het dorpshuis van Linde wordt zaterdag 15 april de lentefair gehouden. Tussen 11.00 en 16.00 uur staan er tal van standhouders om de mensen te informeren, vermaken of leuke spullen te verkopen. Voor de inwendige mens is ook een en ander verkrijgbaar.

Vorig jaar werd de fair voor het eerst gehouden door een samenwerking tussen het dorpshuis en Plaatselijk Belang Linde. Toen was sprake van een grote opkomst en een mooie financiële opbrengst voor het dorpshuis.

De werkgroep Biodiversiteit Linde grijpt deze activiteit aan om met nbezoekers van gedachten te kunnen wisselen over het vergroten van de biodiversiteit in Linde en nabije omgeving. Daarbij wordt aandacht gegeven aan wat de inwoners daar zelf allemaal aan kunnen doen.

Landschapsbeheer Drenthe is aanwezig om te adviseren over het biodiverser inrichten van de tuin of het erf, de werkgroep biedt mogelijkheden om gezamenlijk bomen en struiken te kopen. Tevens worden in de stand vogelnestkastjes en insectenhotels verkocht. De werkgroep heeft voor de maand juni een fietstocht op het programma staan, de route voert langs alle proefveldjes met veldbloemen.