Black Pencil komt naar de Reestkerk in Oud-Avereest

Black Pencil speelt in de Reestkerk. Aangeleverde persfoto

Black Pencil is een gamechangerband met meer dan duizend jaar muziekgeschiedenis als speelveld. De mogelijkheden van een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie zijn eindeloos – net als de nieuwsgierigheid en fantasie van de vijf musici. De band speelt op 19 maart in de Reestkerk in Oud-Avereest.

Met respect, kennis en verfijning wordt de mooiste muziek van haar historische plaats getild en komt ze volledig fris voor het voetlicht. Zo kan het gebeuren dat ‘melancholische renaissancemelodieën ontsporen in jazzrock à la Miles Davis’ (NRC).

Debuutconcert

In 2010 – het jaar van hun oprichting – vond het debuutconcert van Black Pencil plaats in het Concertgebouw Amsterdam, en voerde ze meerdere wereldpremières uit op het Istanbul European Capital of Culture. Sindsdien is ze een welkome gast in klassieke zalen, en op podia en festivals in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Ierland, Turkije, Denemarken en Venezuela.

Het optreden bij Podium Witteman op 7 november 2021 was een groot succes. De mensne van de Reestkerk vinden het te gek dat ze dit ensemble hebben kunnen vastleggen voor een concert in Oud-Avereest op 19 maart om 15.00 uur.

Voor meer informatie zie onze website: www.skoaconcerten .nl

Nieuws

menu