Bloesemfair bij De Karstenhoeve werd druk bezocht, Lentetocht maar matig bereden

De Bloesemfair bij De Karstenhoeve werd mede met de Tuinkring Ruinerwold georganiseerd, dus er waren de nodige kraampjes met planten.

De Bloesemfair bij De Karstenhoeve werd mede met de Tuinkring Ruinerwold georganiseerd, dus er waren de nodige kraampjes met planten. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De eerste Bloesemfair bij museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold is erg goed bezocht. Deze fair werd georganiseerd in samenwerking met de Tuinkring Ruinerwold, wat onder meer terug te zien was in workshops en uitwisseling van ervaringen en kennis.

Aan de tegelijkertijd gehouden Lentetocht die over 26 kilometer langs een aantal bedrijven voerde, werd niet door rond de 150 fietsers deelgenomen. Grote drukte bleef dus uit bij de deelnemende bedrijven, ondanks dat het perfect fietsweer.

Op het erf van De Karstenhoeve was het al vroeg druk en dat ging de hele dag zo door. De weergoden waren de organisatie goed gezind, pas later in de middag kwam een donkere lucht overwaaien wat enige regen opleverde.

Naast standhouders met plantjes waren er kwalitatief goede kramen met onder meer delicatessen, wijnen, quilts, nestkastjes en uiteraard de bekende geurtjes van Ben Hut uit Zuidwolde. Ben genoot volop van de fair, vooral omdat hij het een sfeervolle en overzichtelijke fair vond.

Bloeiende perenbomen

Met de bloeiende perenbomen aan de Dokter Larijweg als decor werd het een prachtige dag met voor de museumboerderij weer mooie inkomsten. Want naast de betalende bezoekers werden traditiegetrouw weer vele spekpannenkoeken en knijpertjes verkocht. „Daar kon haast niet tegenop worden gebakken”, kijkt beheerster Petra Hessels tevreden terug.

Voor De Karstenhoeve begint het seizoen komend weekend officieel met de opening van de nieuwe expositie ‘Fluitje van een cent’, waar speelgoed van vroeger te zien is, alsmede verschillende verzamelingen. Ook de vroegere huisslachtingen worden belicht onder de noemer ‘Het varken is vet’.

Op 7 mei wordt met het speelgoed thema als leidraad een familiedag gehouden. Twee weken later treden de vele vrijwilligers weer terug in de tijd met Boerendrokte. Dan staat het wel en wee van de familie Karsten weer centraal en is het in- en om de boerderij een en al nostalgie met allemaal vrijwilligers in oude kledij.