Bloesemfair en Lenterondje nieuwe activiteiten in Ruinerwold

Op de foto :  Annelies Weinans (links) en Lianne Lubbinge van de Tuinkring Ruinerwold en Petra Hessels (midden) van de Karstenhoeve

Op de foto : Annelies Weinans (links) en Lianne Lubbinge van de Tuinkring Ruinerwold en Petra Hessels (midden) van de Karstenhoeve Aangeleverde foto

De toch al niet saaie agenda in Ruinerwold krijgt er twee evenementen bij: komende zaterdag vindt niet alleen de eerste Bloesemfair plaats bij museumboerderij De Karstenhoeve, ook is een Lenterondje uitgezet langs negen bedrijven. Geheel in de geest van het al oudere Kerstrondje Ruinerwold.

Het is niet voor niets dat er voor gekozen is deze twee activiteiten te combineren: eind april staan de meer dan 1200 perenbomen langs de Dokter Larijweg in bloei, wat in stad en land als een prachtig schouwspel wordt gezien. Al jaren vindt het bestuur van de Karstenhoeve dat ze daar wat mee moeten doen, zodat meer mensen ervan kunnen genieten. Dat gaat nu gebeuren.

Keur aan planten

Dit jaar is in samenwerking met de Tuinkring Ruinerwold het idee ontstaan om een Bloesemfair te organiseren. De Tuinkring heeft in het verleden vaker tuinfairs georganiseerd, die altijd een groot succes waren. Omdat de organisatie daarvan veel werk is, is nu de samenwerking ontstaan met de Karstenhoeve. De tuinkring zorgt voor de aankleding van het terrein en ook geven leden van de Tuinkring workshops waar iedereen aan mee kan doen.

Op het erf van de museumboerderij staan kramen met zaden, tuingereedschappen, machines en tuindecoratie en kwekers met een keur van planten. Ook komen er diverse kramen op het gebied van lifestyle, landelijke streekproducten. Voor een gezellige en gemoedelijke sfeer zorgt de muziekgroep Fluitekruid uit Deventer. De entree bedraagt 2,50 euro, kinderen zijn gratis.

Fietsroute

Om de prachtige perenbomen goed te bewonderen is een fietsroute van zo’n 26 kilometer uitgezet in de omgeving van Ruinerwold. Deze gaat uiteraard over de Dokter Larijweg, maar de bedrijven die in december het Kerstrondje organiseren, hebben nu ook weer de koppen bij elkaar gestoken en stellen hun bedrijven open voor bezoekers. De deelnemende bedrijven zijn camping de Toffe Peer, het Groene Geschenk, de kerk van Blijdenstein, camping het Hazenpad, ’t Bakhuus, huize Gomarus, café de Kastelein, het Ambacht en de Karstenhoeve. Er liggen folder met de routes en ook ontvangen deelnemers een stempelkaart. De fietsers kunnen bij elk bedrijf een stempel halen, een volle kaart geeft kans op leuke prijzen. Deelname aan de fietstocht is gratis.

Voor Info de facebookpagina’s van het Kerstrondje, de Tuinkring of de Karstenhoeve. De activiteiten zijn van 10.00 tot 17.00 uur.