Blokfluitconcert op ‘t Oelebröd slaat aan bij leerlingen

Leerlingen van 't Oelebröd in Ruinen lieten van zich horen. Aangeleverde foto

Op Kindcentrum ‘t Oelebröd in Ruinen vond donderdag 24 maart een concertje plaats. Kinderen van de BSO die zich hadden opgegeven voor blokfluitles en sloten daarmee hun cursus af. Ze speelden korte gezamenlijke werken en brachten allemaal een solostuk ten gehore. Het publiek, bestaande uit ouders, grootouders, broers, zussen en groepsleerkrachten was natuurlijk apetrots.

Tien weken lang kwamen de kinderen direct na schooltijd in een lokaal van de BSO bij elkaar. In de blokfluitlessen van juf Inge de Vries zetten ze hun eerste stappen in de wereld van muziek. Bij het concert waren ook twee leden van muziekvereniging Crescendo aanwezig om nieuw, aanstormend talent te spotten en om enkele instrumenten te laten zien en horen.

Juf Inge had muziekinstrumenten van Scala Centrum voor de Kunsten meegenomen om uit te proberen. Zo konden de kinderen en hun ouders ontdekken welke mogelijkheden muziekles nog meer biedt. Martijn Plas, directeur van het kindcentrum, is zeer enthousiast over het blokfluitproject en ziet een grote meerwaarde voor deze activiteiten op de BSO. Het blokfluitproject is een mooie samenwerking tussen ’t Oelebröd, CultuurKlik (voorheen Scala Cultuur op School), Scala en de muziekvereniging.

Nieuws

menu