Blokzijl neemt voortouw en wil georganiseerde vuurwerkshow met oud en nieuw

Vuurwerk in de havenkolk van Blokzijl. Archief Wilbert Bijzitter

Blokzijl - Het duurt nog een jaar, maar nu al heeft Blokzijl het voortouw genomen voor een centraal georganiseerde vuurwerkshow. De Stichting Events in Blokzijl heeft dit plan bedacht, gezien de landelijke en regionale commotie rondom vuurwerk tijdens oud en nieuw.

De bedoeling is dat op Oudejaarsnacht tegen 00.15 uur een professionele vuurwerkshow boven de Havenkolk wordt georganiseerd. Dit is bedoeld voor iedereen in Blokzijl. Met deze show hoopt de stichting gezamenlijk met alle inwoners het nieuwe jaar in te luiden en collectief te genieten van vuurwerk van de firma Wagenvoort. „Niet alleen het samenzijn met de bevolking is zeer belangrijk, maar er is de hoop dat de overlast van los vuurwerk zal verdwijnen. Bovendien zal het een stuk veiliger zijn”, schrijft het stichtingsbestuur. „Er zijn gelukkig bijna geen incidenten geweest in het verleden, maar dit willen we in Blokzijl graag zou zo houden. Het is voor de regio en ver daarbuiten de eerste collectieve oud en nieuw viering met professioneel vuurwerk.” Voor het allemaal zover is, moeten er nog wel vergunningen worden aangevraagd bij de provincie Overijssel en de gemeente Steenwijkerland.

Win-winsituatie

Stichting Events Blokzijl, organisator van onder andere het Muziekfestival, hoopt de show te kunnen financieren met bijdragen van inwoners en ondernemers. „Gezinnen hoeven dan eigenlijk zelf geen kosten te maken om thuis vuurwerk aan te schaffen. Een win-winsituatie voor iedereen”, denkt het bestuur.

Nieuws

menu