Boer Sil en boerin Saar uit Dwingeloo hebben hart voor de natuur: 'We gebruiken geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen'

Een echte boerderijwinkel of een stalletje aan de weg, je ziet ze op steeds meer locaties opduiken. Voor de zomerserie Lekker bij de boer gingen wij in de regio op zoek naar fijne adresjes. Vandaag de zevende en laatste aflevering: het biologisch gemengd bedrijf van boer Sil (30) en boerin Saar (25) in Dwingeloo.

De kraam van Sil Oostendorp en Saréanne Baron.

De kraam van Sil Oostendorp en Saréanne Baron. Foto: Daan Prest

Komkommers, wortels, appels en sla. ‘Alles € 1,50’ staat op een krijtbordje te lezen in de kraam van Sil Oostendorp en Saréanne Baron aan de Bosrand. Op een warme augustusdag loopt Sil’s moeder Meta op het erf. „Sil en Saréanne zitten in de bieten”, wijst ze aan. Op de bloementuin gonst het van de bijen en vlinders. Op een compostbult lopen kippen en in de wei grazen zes paarden en pony’s. Aangekomen bij het bietenveld, oogst Sil nog een rijtje rode bieten. Hij vertelt dat hij samen met Saréanne veertig soorten groenten kweekt. Het is een piekperiode voor hen, want de aardappels, uien, bleekselderij, sla, andijvie, spinazie, courgettes en komkommers zijn ook oogstbaar.

Nieuws

Meest gelezen