Boeren vanaf Lichtmis en Rogat op weg naar Stroe

Boeren op weg naar Stroe. Foto: Rens Hooyenga Foto: @

Boeren uit deze regio reden woensdagochtend al in alle vroegte in colonne over de A28 in de richting van Stroe. Daar is woensdag een grote demonstratie tegen het stikstofbeleid. Het protest gaat om 12.00 uur officieel van start op het weiland van een melkveehouder dat zowel grenst aan de Veluwe als de Gelderse vallei.

Naar schatting trekken er ruim 20.000 agrariërs naar Stroe. Middels spandoeken onderstrepen zij hun onvrede, met teksten als ‘No farmers, no food’. Boeren uit het noorden van het land verzamelden zich om 07.45 uur langs de A28 bij Rogat en in Bant, om van daaruit in een lange stoet naar Stroe te rijden. Tegen de klok van negen uur stond het al muurvast op de A28 bij Zuidwolde en de Wijk, richting Zwolle. Rijkswaterstaat verwacht ook een drukke avondspits.

De trekkers komen naar verwachting rond 11.30 uur aan, waarna vanaf 12.00 uur meerdere belangenbehartigers, politici en andere sprekers het podium betreden.

Het boerenprotest is een initiatief van de gezamenlijke boerenbelangenbehartigers, waaronder LTO Noord. Deze organisatie heeft speciaal voor het boerenprotest een ‘trekker bingo’ gemaakt. Wie alle zestien trekkers met de juiste kleuren en velgen spot, kan een goodiebag winnen.

Nieuws

menu