Boerendrokte gaat dit keer 'te hooi en te gras' in- en rond De Karstenhoeve in Ruinerwold

Boerendrokte Ruinerwold, er is altijd werk aan de winkel bij de familie Karsten. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Na het succes van de Boerenbruiloft heeft museumboerderij De Karstenhoeve voor de twee Boerendrokte een ander thema: Te hooi en te gras.

Op zaterdag 16 juli wordt de klok van 11.00 tot 16.00 uur weer 100 jaar teruggezet. Er komt op deze dag wel veel op het bordje van vrouw Karsten terecht. Dames van de boerinnenbond willen wat overleggen, een nicht heeft wat lastige vragen over een erfenis. De aardappelen moeten worden gerooid en het gras worden gemaaid. En waar is boer Karsten toch? Hij is nergens te vinden!

Hoofden luisvrij

Vrouw Karsten staat er dus alleen voor en dat is te merken. De dokter komt langs aangezien er schurft en luis is geconstateerd. De scheerbaos staat klaar om de hoofden luisvrij te maken, daar is niet iedereen even blij mee. En alsof dat niet genoeg is, ontstaat er tot overmaat van ramp ook nog brand. De brandweer komt met hun nieuwe spuit maar of dat allemaal goed gaat, is maar de vraag.

De bezoekers vallen op deze dag van de ene in de andere verbazing en komen ogen en oren tekort. Voor info: info@karstenhoeve.nl of via 0522-481447.

Nieuws

menu