Bospark Ekelenberg in Zuidwolde gaat de laatste fase in: zestig nieuwe woningen

Als het bestemmingsplan Ekelenberg fase 2 de inspraakprocedure zonder kleerscheuren doorkomt, krijgt Zuidwolde er volgend jaar zestig nieuwe woningen bij. Het betekent dan ook het sluitstuk van de nieuwbouw op het terrein van voormalige camping Ekelenberg.

De bewoners van Bospark Ekelenberg kwamen onlangs massaal op de informatiebijeenkomst af. Woningbouw wordt wel een dingetje voor de toekomst.

De bewoners van Bospark Ekelenberg kwamen onlangs massaal op de informatiebijeenkomst af. Woningbouw wordt wel een dingetje voor de toekomst. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Donderdag aan het eind van de middag werden de bewoners van plan 1, dat uit vier fases bestond, geïnformeerd door eigenaar Hans Haar, in het bijzijn van medewerkers van de gemeente De Wolden en Rik Buning namens Buning Wegenbouw. Ook wethouder Gerrie Hempen kwam poolshoogte nemen en toonde zich blij met de bouw van nieuwe woningen. „Voor Zuidwolde is dit een mooie ontwikkeling. We hebben voor andere dorpen in de gemeente ook plannen, maar ons Strategisch Woonplan kunnen we niet openbaar maken, dat is niet handig in verband met het opkopen van grond door anderen”, aldus Hempen. „Wij hebben wel een eigen actief grondbeleid.”

Ook huursector

Nieuws

menu