Bospark Ekelenberg is op weg naar voltooiing

De fundering voor de tweede fase ligt er in. Bospark Ekelenberg

Zuidwolde – Er wordt vrolijk verder gebouwd in het bestemmingsplan Ekelenberg in Zuidwolde. De 14 woningen van de eerste fase zijn klaar en bouwbedrijf Nikkels is druk met de voorbereidingen voor de bouw van 12 woningen in fase 2. Bovendien gaat om 23 oktober de verkoop van fase 3 van start via Hentenaar Makelaardij. Ook hier gaat het om 12 woningen.

De nieuwe woonwijk van Zuidwolde wordt op de plek gebouwd van de voormalige camping van de familie Haar. De natuurlijke omgeving is in stand gebleven, waardoor de woningen in een natuurlijke omgeving worden ingepast. Hans Haar is positief gestemd over de voortgang van Bospark Ekelenberg. Na de derde fase staat ook een vierde gepland met de bouw van een verpleeghuis-zorghotel, volgend jaar wordt daar mee begonnen. Het bestaat uit twee afzonderlijke gebouwen die met elkaar verbonden zijn. In het zorghotel komt plek voor kortdurende zorg voor patiënten die vanuit het ziekenhuis verder aan moeten sterken. Het andere pand is voor mensen met een zwaardere zorgvraag. Ook komen er appartementen voor bewoners die zelfstandig met lichte zorg kunnen wonen.

Metamorfose

De metamorfose van de oude camping naar een woonwijk heeft vele jaren geduurd. Het terrein heeft langdurig braak gelegen nadat de camping de deuren in 2006 sloot omdat haar geen opvolger kon vinden voor de camping. In 2017 werd uiteindelijk begonnen met de bouw van de eerste woningen. Naast particuliere kavels, waar al tal van fraaie woningen zijn verrezen, zijn er sociale huurwoningen. „De verkoop loopt goed, we hebben nu ook de laatste woon-werkkavels in de verkoop, dan zijn die ook echt op”, laat Haar weten.

Vanuit de lucht is goed te zien dat hoe in de tweede fase wordt gebouwd. De eerste funderingen liggen er al in. Er is nog een woning te koop in fase 2, namelijk de hoekwoning met bouwnummer 4. De verkoop van de woningen in fase 3 verloopt geheel digitaal en start 23 oktober exact om 12.00 uur. Het gaat om een viertal 2 onder 1-kapwoningen type IJsvogel, 4 hoekwoningen type roodborst en 4 tussenwoningen type Koolmees. De verkoop sluit op 6 november ook om 12.00 uur. De verkoop verloopt via de website www.bospark-ekelenberg.nl.

Nieuws

menu