Bourgondisch Westerveld Rally voert langs 25 dorpen

De derde editie van Bourgondisch Westerveld werd dit weekeinde gekenmerkt door heel veel regen. Marius Visser

Het bestuur van Stichting Bourgondisch Westerveld heeft het idee opgevat voor een rally dit najaar. Inwoners en toeristen in de gemeente Westerveld kunnen met een 140 kilometer lange route dwars door de gemeente 25 verschillende dorpen ontdekken.

Deze eerste editie van de Bourgondisch Westerveld Rally vindt plaats op zondag 24 oktober en er kan op vier verschillende punten verspreid door de gemeente gestart worden. Deze startpunten komen niet zomaar uit de lucht vallen. Het zijn enkele horecabedrijven die voor de coronaperiode ook op het foodplein stonden van het gelijknamige culinaire evenement dat al drie jaar achter elkaar heeft plaatsgevonden in het laatste weekend van september.

Snackbar tot luxe restaurant

Het bestuur geeft aan dat ze met de horecabedrijven nog steeds niet een evenement met één groot gezamenlijk foodplein kunnen organiseren en daarom wordt deze rally gehouden. De speciaal uitgezette route komt langs de meeste horecagelegenheden in de gemeente Westerveld van snackbar tot luxe restaurant.

Het idee achter de rally is op dezelfde wijze ontstaan als de online proeverijen en workshops die in de winter van 2020/2021 zijn gehouden onder het motto: als het niet gezamenlijk kan op locatie, dan maar online of onderweg, als het maar met elkaar is.

Op zondag 24 oktober beginnen de deelnemers op een van de vier aangegeven locaties met koffie of thee en wat lekkers om vervolgens vol goede moed te starten met de reis. Deelnemers krijgen op de startlocatie ook iets voor onderweg en het routeboekje mee.

Buurgemeentes

Eenmaal onderweg worden er en passant buurgemeentes aangedaan én worden er zelfs nog kort twee andere provincies bezocht. Om de rally nog actiever te maken zijn er ook opdrachten toegevoegd. Door het maken van deze opdrachten hoopt het bestuur dat de deelnemers nog meer van de geschiedenis, natuur en de gemeente meekrijgen.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.bourgondischwesterveld.nl . Hier is ook een opgaveformulier te vinden.

Nieuws

menu