Bouwgroep Wapse heeft lange adem nodig. Jongeren willen woningen bouwen, maar op welke locatie mag dat?

Belangstellenden? Check. Een perceel grond? Check. De plannen voor de bouw van 20 tot 25 woningen in Wapse worden zo ongeveer op een presenteerblaadje aangeleverd, maar „het komt niet verder”, constateert Roy Boer (27) teleurgesteld.

Een deel van de bouwgroep Wapse, van links naar rechts: Bjorn Dijkveld Stol, Fokko Haveman, Roy Boer, Ruben van Kampen en Stan Dijkveld Stol.

Een deel van de bouwgroep Wapse, van links naar rechts: Bjorn Dijkveld Stol, Fokko Haveman, Roy Boer, Ruben van Kampen en Stan Dijkveld Stol. Foto: Wilbert Bijzitter

Hij heeft met een groep van acht personen het initiatief genomen voor de start van een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Dit proces kwam op gang na een oproep in het Wapser dorpsblad Sport & Samenspel. Welke starters hebben interesse in nieuwbouw in Wapse?’, luidde de vraag. „Daar kwam een groep van 20 tot 25 personen uit voort. „Echte jeugd die nog thuis woont, mensen die nu bijvoorbeeld in een 2-onder-1-kap wonen en graag willen doorstromen naar een levensloopbestendig huis, maar ook mensen die studeren en graag terug willen naar Wapse”, vertelt Boer.