Bouwplannen voor Westerbouwlanden Noord in Nieuwleusen zijn bekend

Op 13 december hebben wethouder André Schuurman en Ronnie Hondeveld, algemeen directeur van Vastbouw, de vastgestelde verkaveling voor Westerbouwlanden Noord fase 2 deelgebied 2 en 3 ondertekend. Met de ondertekening starten de laatste fasen van de woningbouw in Westerbouwlanden Noord. Foto: Aangeleverde foto

De eerste bouwplannen voor het laatste deel van de woonwijk Westerbouwlanden Noord fase 2 in de deelgebieden 2 en 3 zijn bekend. De kaveling van de gebieden 2 en 3 is afgerond.

De gemeente Dalfsen heeft samen met Vastbouw Vastgoedontwikkeling en woonstichting VechtHorst samengewerkt om tot een definitieve verkaveling van dit laatste gedeelde van Westerbouwlanden Noord te komen. In het gebied is ruimte is voor zowel sociale huurwoningen, ruimere koopwoningen, collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) als vrije kavels.

Bouw 80 woningen

Vastbouw ontwikkelt voor de koopsector 20 Smartwoningen en 13 rijwoningen. De Smartwoningen zijn specifiek bedoeld voor 1- en 2 persoonshuishoudens. De rijwoningen zijn geschikt voor (jonge) gezinnen en doorstromers op de huizenmarkt. De gemeente en Woonstichting VechtHorst zijn nog in gesprek over de bouw van 47 sociale huurwoningen

De koopwoningen worden door Vastbouw ontwikkeld en verkocht. De kavels voor CPO en de vrije kavels worden te zijner tijd door de gemeente op de gebruikelijke manier aangeboden.

In het 3de kwartaal van 2022 wordt de grond bouwrijp gemaakt en de benodigde kabels en leidingen aangelegd. Daarna wordt in het 4de kwartaal gestart met de bouw van de eerste woningen.

Nieuws