Briljanten Dirk en Riet Alders verruilden Zoetermeer voor Zuidwolde: ze raakten direct ingeburgerd

Het valt niet mee om op latere leeftijd nog te verhuizen van de drukke Randstad naar het rustige Drentse platteland. Dirk en Riet Alders, woensdag 65 jaar getrouwd, kwamen net voor corona in de Zantingehof in Zuidwolde te wonen, vooral om wat dichter bij zoon Henk en schoondochter Annemieke te zijn.

Dirk en Riet Alders met burgemeester Inge Nieuwenhuizen, die een mooie bos bloemen kwam brengen.

Dirk en Riet Alders met burgemeester Inge Nieuwenhuizen, die een mooie bos bloemen kwam brengen. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

„Jullie hebben altijd voor ons gezorgd, dan kunnen we nu voor jullie zorgen”, was de redenatie van Annemieke. „Ik heb nog wel heimwee hoor”, zegt de 83-jarige Riet over de verhuizing. Dirk van 88 staat er wat anders in: „Ik heb Zoetermeer geen dag gemist.” Het mooie was dat ze vanaf de eerste dag door de bewoners van de Zantingehof in hun midden werden opgenomen. „Bij de eerste verjaardag werden we direct uitgenodigd. Verjaardagen vieren we hier gezamenlijk op de gang, wij hebben ons feestje ook al met de zeven buren gevierd, maar dan wel in de Huuskamer”, vertelt Dirk.

Plausibele reden