Burgemeester Ten Kate van Staphorst is in gesprek met Stichting Herinnering Kamp Conrad 1954-1966 over het geven van een beschermde status aan zeven graven van KNIL-soldaten

Burgemeester Jan ten Kate van Staphorst is in gesprek met de stichting Herinnering Kamp Conrad 1954-1966 over het toekennen van een beschermde status aan zeven graven van KNIL-militairen en hun echtgenoten in de gemeente Staphorst.

Een van de nabestaanden is Mingus Manuputty, hier bij het graf van zijn ouders in Rouveen. Hij zou het mooi vinden als dit graf een beschermde status krijgt.

Een van de nabestaanden is Mingus Manuputty, hier bij het graf van zijn ouders in Rouveen. Hij zou het mooi vinden als dit graf een beschermde status krijgt. Foto: Eelco Kuiken

Het is de bedoeling om de laatste rustplaatsen die status te geven. Dat kan alleen als nabestaanden en rechthebbenden hier toestemming voor geven. De status betekent dat de graven nooit geruimd worden en er voor het onderhoud in de toekomst zorggedragen wordt. De gemeente Hellendoorn besloot deze week ook aan 51 graven een beschermde status te geven.

Nieuws

Meest gelezen