Buurt wil breed gedragen bouwplan voor locatie Mussche

De buurt wil een breed gedragen plan voor deze plek. Frens Jansen

Staphorst - Bewoners van de Kastanjelaan in Staphorst-Noord willen samen met de buurt, ontwikkelaar en gemeente komen tot een acceptabel plan voor de locatie Mussche. Ze vinden de huidige plannen, een wijk van 38 huizen, te massaal.

De gemeenteraad spreekt op 3 maart over het bouwplan. Op een braakliggend stuk grond van voorheen bouwbedrijf Mussche is de wijk gepland.

De buurt schreef een brief aan de gemeenteraad waarin gesteld wordt dat het niet om tegenspraak gaat, maar om samenspraak. Bewoners denken dat ze samen met alle partijen tot een plan kunnen komen waar iedereen mee uit de voeten kan. „We zijn er stellig van overtuigd dat dit kan slagen en dat daarna al snel een formeel besluit kan volgen, waarna er daadwerkelijk gebouwd kan worden. Kortom, we willen als buurt samen met uw wethouders, raadsleden en de ontwikkelaar werken aan een plan waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden.”

De gemeente Staphorst wil al jaren woningbouw mogelijk maken op een oude, braakliggende bedrijfslocatie. Ontwikkelaar Heutink wil er bouwen. De buurt vindt dit huidige plan te massaal, maar wil nu dus samenwerken om tot een breedgedragen plan te komen.